Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Kudret Özersay, BM Güvenlik Konseyi’nin geçici üyesi Almanya’da temaslarda bulunmak üzere bugün Berlin’e gitti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileriyle görüşmeler yapacak olan Özel Temsilci Özersay’ın Berlin temaslarında, müzakere sürecinde AB ve Birleşmiş Milletler’in rolü, Mart ayı sonunda başarılı bir sonuç elde ederek çok taraflı toplantı aşamasına geçilebilmesi için nasıl bir tutum izlenebileceği ve seçim havasına girmiş olan Güney Kıbrıs’ta Kıbrıs Rum liderliğinin müzakere sürecinde teşvik edilmesi için neler yapılabileceğini ele alması bekleniyor.

Müzakerelerdeki olası bir başarısızlığın, Kıbrıs Rum yönetiminin AB dönem başkanlığını üstlenmesi de dahil olmak üzere ortaya çıkaracağı potansiyel sorunların da bu görüşmeler sırasında gündeme getirilecek konular arasında bulunduğu belirtildi.

Özersay’a Berlin temasları sırasında Müzakere Heyeti Üyesi Güneş Onar eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Eroğlu göreve geldikten sonra Ekim 2010’da Almanya’ya bir ziyarette bulunarak, Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve bu temas ertesinde Özel Temsilci Özersay iki kez Berlin’i ziyaret ederek, Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle temaslarda bulunmuştu.