Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından düzenlenen 3’üncü Lefkoşa Müzik Günleri, 1 Şubat Çarşamba günü başlıyor. Müzik Günleri, 11 Nisan’a kadar devam edecek.

10 hafta boyunca her hafta farklı türlerde müzik ve dansların izleyiciyle buluşacağı etkinliklerin her biri başka bir kurum yararına gerçekleştirilecek.

İlk etkinlik Çarşamba akşamı Lefkoşa AKM’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun açılışını yapacağı Can Sözer yönetimindeki Lefkoşa Belediye Orkestrası Kıbrıs Halk Müzikleri ve Dansları Konseri olacak. SOS Çocuk Köyü yararına saat 20.30’da başlayacak gecede, açılış kokteyli yapılacak, Has-Der, Folk-Der, FOGEM ve Gençlik Merkezi sahne alacak.

LTB yetkilileri bugün bir basın toplantısı düzenleyerek 10 hafta sürecek olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy ve LTB Kültür Sanat Şubesi Sorumlusu Can Sözer birer konuşma yaptı.

LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, çağdaş belediyecilik anlayışıyla sanata katkı yapmak için çalıştıklarını belirtti.

Tüm etkinliklerin farklı bir kurumun yararına yapılacağını dile getiren Ersoy, toplumun içinde bulunduğu zor günlerde halkın moralini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ersoy, sanat severlerin 10 hafta boyunca hem kültürel aktivitelere katılma hem de kurumlara yardım etme imkanı bulacaklarını ifade etti.

SÖZER

LTB Kültür Sanat Şubesi Sorumlusu Can Sözer ise, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ederek, halka böylesi değerler sunabilmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Sözer, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları’na ve sponsor olan El-haj, Major ve Heydey Müzik ve Arkadaş Pastanesine teşekkür ederek, etkinliklerinin her yıl daha çeşitli ve kapsamlı olması için çalıştıklarını kaydetti.

10 hafta boyunca çarşamba günleri gerçekleştirilecek etkinliklerin sadece birisinin salonların müsait olmaması nedeniyle salı gecesi yapılacağını ve tüm etkinliklerin saat 20.30’da başlayacağını vurgulayan Sözer, 1 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun açılışını yapacağı konserle başlayacak etkinlik programı hakkında bilgi verdi.

PROGRAM

Müzik Günleri’nin geriye kalan programı şöyle:

8 Şubat AKM Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Özel Eğitim Vakfı yararına LTB Latin Orkestrası ve Fame Dans Grubu.

15 Şubat AKKM YDÜ’de Sosyal Riskleri Önleme Vakfı yararına Unutulmayanlardan Unutulmayanlar Konseri. Solistler; Mustafa Tozakı, Sadık Sabit, Hüseyin Yücelten, Arif İşgüzar, Yıltan Taşçı.

22 Şubat, AKM Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu yararına LTB Pop Orkestrası Konseri. Solister; Serdar Kavaz, Salih Çiçek ve Ebru Aydın.

29 Şubat AKM Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yararına, konuk şef Oskay Hoca yönetiminde LTB Oda Orkestrası Konseri. Konuk solistler Demet Alkan James ve Faran Suyolcu.

7 Mart AKKM YDÜ’de Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına, Cem Kafkas yönetiminde LTB Türk Sanat Müziği topluluğu konseri.

14 Mart AKM Lefkoşa’da Lefkoşa Başkent Kulübü yararına, Hasibe Aksaç yönetiminde LTB Çocuk Korosu konseri.

21 Mart AKM Lefkoşa’da Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına, Can Sözer yönetiminde Lefkoşa Belediye Orkestrası solistler konseri. Solistler; Bahar Gökhan, Cem Kafkas, Umut Albayrak.

3 Nisan Salı, AKM Lefkoşa‘da KKTC Diyabet Derneği Yararına, Hasibe Aksaç yönetiminde LTB Türk Halk Müziği konseri. Solistler İlker Dölek ve Mehmet Çakmak.

11 Nisan AKKM YDÜ’de Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yararına, İsmail Kırmızı yönetiminde Milonga Tango Grubu ve Türkiye’den gelecek Tango Rama.