Kütüphane Haftası başladı. Kültür Dairesi ile Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği, Hafta kapsamında, ‘Kitabımı Sevgimi Paylaşıyorum’ şöleni gerçekleştirdi.

“Kardeşlikler paylaşıldıkça büyür, Kitabımı Van’daki kardeşimle paylaşıyorum”  temasıyla düzenlenen etkinlik, saat 09:00’da Girne Kütüphanesi’nde yer aldı.

Etkinlik, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy ve Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Rukiye Kaymak’ın konuşmalarıyla start aldı..

Atatürk Öğretmen Akademisi öğrencilerinin çocuklara yönelik resim yüz boyama, plastisin, origami ve dans etkinliği gerçekleştirdiği etkinlikte, Van’daki çocuklar için kurulan kitap bankasına kitap bağışı yapıldı. Etkinlikte ayrıca kütüphaneyi en çok kullanan öğrencilere ödül verildi.

Şölen, 27 Mart’ta Güzelyurt, 29 Mart’ta İskele ve 30 Mart’ta da Gazimağusa Halk Kütüphanelerinde tekrarlanacak.

Etkinliğe, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy, Girne 23 Nisan İlkokul Müdürü Osman Fırat, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Rukiye Kaymak, TDP Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler, Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Ceyhun Birinci, Atatürk Öğretmen Akademisi ile Girne 23 Nisan İlkokulu öğrencileri katıldı.

ÜSTEL

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, etkinlikte yaptığı konuşmada, kütüphane haftası kapsamında düzenleyecekleri etkinliklerde çocuklarla birada olacak olmaktan duyduğu  mutluluğu ifade etti.

Etkinliği; “kütüphane alışkanlığını daha ileri götürmek, kütüphaneleri daha çok kullandırmak” için düzenlediklerini belirten Bakan Üstel, ana hedeflerinin ise çocuklar olduğunu kaydetti.

“Sevgili çocuklar her şey okumaktan geçer, okumak, okumak ve bir daha okumak. Kütüphaneler sizler içindir” diyen Bakan Üstel, çocukların kafasında düşünüp tasarladığı her şeyi tüm ilçelerdeki kütüphanelerde bulabileceklerini belirtti.

Bunun için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Bakan Üstel, “kardeşlikler paylaşıldıkça büyür, kitabımı Van’daki kardeşimle paylaşıyorum’ teması altında her ilçede düzenleyecekleri etkinliklerde toplayacakları kitapları Van’daki kütüphanelere göndereceklerini söyledi.

NAMSOY

Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy ise, bu yılki kütüphane haftası etkinliklerini bugün Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, Kültür Dairesi ve Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği’nin işbirliğinde; “Kitabımı sevgimi paylaşıyorum” şöleniyle start verdiklerini belirterek, katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

“Kardeşlikler paylaşıldıkça büyür, kitabımı Van’daki kardeşimle paylaşıyorum” teması altında gerçekleştireceklerini etkinlikleri tüm ilçelerde gerçekleştireceklerini belirten Namsoy, Girne’nin ardından Güzelyurt, İskele ve Gazimağusa halk kütüphanelerinde tekrarlayacakları etkinliklerde bağış kampanyası düzenleyerek buradan toplayacakları çocuk kitaplarını Van depreminde hasar gören kütüphanelere bağışlayacaklarını söyledi.

Müdür Namsoy, etkinliklerde bireylerin okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığını artırma yanında kütüphanelerin kaydedilen gelişme ve çalışmaları kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini aktardı.

KAYMAK

Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Rukiye Kaymak da yaptığı konuşmada, 1982 yılında Lefkoşa’da Ata Samioğlu önderliğinde; kütüphane ve kütüphanecilik mesleğinin önem, tanıtım ve ilerlemesini sağlama amacıyla  kurulan dernek hakkında bilgi sundu.

Kaymak, ülkede kütüphane haftası etkinliklerinin derneğin öncülüğünde başladığını kaydetti.