Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ve bazı sivil toplum örgütleri, Haspolat’taki vakıf arazisinin “külliye yapımı için kiralanmasını” bugün Başbakanlık önünde protesto edecek.

UKÜ’den yapılan açıklamaya göre UKÜ; Kıbrıs Türk Makine Mühendisleri Odası; Maden Metalurji Jeoloji, Jeofizik ve Petrol Mühendisleri Odası; Kıbrıs Türk Endüstri Mühendisleri Odası; Kıbrıs Türk Çevre Mühendisleri Odası; Kanser Araştırma Vakfı; Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği; Kıbrıs Türk Tabipler Birliği; POST Araştırma Enstitüsü; Kıbrıs Havaları Derneği; Friends of Nature Cyprus; Feminist Atölye; Güzelyurt İlçesi Geliştirme ve Kalkındırma Derneği; Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği ile Management Centre’in katılacağı eylem saat 11.00’de yapılacak.

Açıklamada, Vakıflar’a ait araziyi “külliye yapımı için yangından mal kaçırırcasına, süratle ve büyük bir gizlilikle kiralama kararına karşı olan herkes” protesto eylemine çağrıldı.

Söz konusu kararla ilgili olarak son günlerde KKTC halkının iradesini açık bir şekilde ortaya koyduğu ifade edilen açıklamada, ancak hükümetin bütün bunlara kulak tıkadığı, toplum iradesini ve isteklerini dikkate almayarak ülke gerçeklerini ve ihtiyaçlarını göz ardı ettiği kaydedildi.

Açıklamada, hükümetin, KKTC ekonomisinin en önemli ayağı olan yükseköğretime değer vermediği de savunuldu ve mücadelenin her ortamda sürdürüleceği belirtildi.