Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri birliklerini ziyaret etmek amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nu kabul etti.

Başbakanlık Şeref Salonu'nda yer alan görüşmede Başbakan Küçük’e Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ve Başbakanlık yetkilileri eşlik ederken, Orgeneral Kıvrıkoğlu’na KTBK Komutanı Korgeneral Adem Huduti ile heyeti eşlik etti.

Kıvrıkoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, KTBK birliklerini ziyaret için adaya geldiğini, bu kapsamda çok sevip saydığı Başbakan Küçük’ü ziyaret ettiğini ifade ederek, bir süre önce görev yaptığı KKTC’den hiç kopmadığını ve beraberliklerinin devam ettiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'nin adaya ve bölgeye barış ve güven getirdiğine vurgu yaparak, “Kıbrıs Türk halkının refahı, mutluluğu ve saadeti bizim saadetimizdir” diyen Kıvrıkoğlu, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini her zaman sağlayacaklarını ve her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Başbakan İrsen Küçük de, Orgeneral Kıvrıkoğlu ile irtibatlarının hiç kesilmediğini ve sürekli görüştüklerini, Kıvrıkoğlu’nun her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu belirtti.

Kıvrıkoğlu’nun Kıbrıs Türk halkına büyük sevgisi olduğunu belirten Küçük, Kıvrıkoğlu’nun her zaman milli davaya da sahip çıktığını söyledi.

Konuşmaların ardından plaket teatisinde bulunuldu.