Toplantının ardından açıklama yapan Mehmet Ali Aydınlar, "UEFA yetkilileri ile 26 Ocak'ta yapılacak Genel Kurul için bilgi alışverişinde bulunduk. UEFA yetkilileri, TFF tarafından yapılması gerekenler olmazsa, yaptırımların neler olacağını masaya yatırdı. Dosyada adı geçen 8 takım var. Umarım tüm takımlarımız aklanır, İç bünyemizde olan bir hadise olduğu için hiçbir şekilde karışmayacaklar. Ayrıca Türk futbolu için her türlü yardımı bize sağlayacaklarını belirttiler." dedi.

***

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar dün saat 14.00'te Cenevre'ye uçarken, Aydınlar'a bugün Nyon'da kendisine katılan TFF yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu ve Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve Cornu'nun yerine dosyayı üstlenen Aleys Bell ile görüşmeye başladı.

Yapılacak görüşmede Türkiye'deki şike davası üzerinde durulacak. TFF heyetinin 26 Ocak'taki olağanüstü genel kurulda gündeme gelecek 58. madde değişikliği hakkında kulüplerin tavrını anlatması bekleniyor.

Nyon'daki görüşme sırasında Fenerbahçe Kulübü'nün UEFA ve TFF aleyhine CAS'ta açtığı tazminat davasının gündeme gelmesi beklenirken, UEFA'nın bu dava sonrası sarı-lacivertli kulüp hakkında başlatacağı disiplin soruşturmasının da konuşulması bekleniyor.