Koltuk altı ve kasık bölgesinin havasız kalmasının yanı sıra birtakım ağda ve epilasyon yöntemlerinin de buralardaki kararmanın oluşumuna neden olduğu söylenebilir.

Gelelim bu kadın sorununun çözümüne: Eğer koltuk altınızı gizleyerek yaşamak zorundaymış gibi hissediyorsanız bu durumun bir çözümü olduğunu bilmeniz gerekir.Piyasada ve birçok internet sitesinde birtakım beyazlatıcı kremler,doğal formüller, şifalı bitkisel ilaçlar öneriliyor.

Koltuk altları ve kasık bölgesi havasız kaldığından yada çok sıcak ağdadan deri yanar ve leke bırakır.

Kadınların vücutları bakım konusunda oldukça farklı seçenekleri mevcut. Birçok problem ile karşılaşan kadın bu sorunları çözmek adına kadınar arasında sohbetler yaparak veya doğal çözümler ile şifa arama yöntemine seçiyor. Elbette birtakım krem veya ilaç kullananlar da var.

Kadınların (özellikle yaz aylarında) karşılaştıkları kadınlık problemlerinden biri de siyahlşam…Yani kararma…

Koltuk altı bölgesindeki koyu kararmanın sebepleri, nedenleri nelerdir?

Koltuk altı ve bikini bölgesi koyulaşması çok yaygın bir problemdir. Ağda, epilasyon ve tıraş gibi yöntemlerle temizliği yapılan koltuk altı ve bikini bölgesindeki deride zamanla koyulaşma meydana gelmektedir. Özellikle yaz aylarıyla birlikte kısa kol ve bikini giyme oranı arttığından bu sorun görsel bir rahatsızlık ortaya koymaktadır.

İnternette ve bazı kadın forumlarında limon suyu sürmek, siyah üzüm suyunu sürüp kuruduktan sonra ovalamak, limon yağı kullanmak gibi bazı doğal tedavi yöntemlerinden bahsediliyor. Bunlar her kadın için kesin ve etikili bir çözüm yolu sağlar mı bilinmiyor. Çünkü insan anatomisi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Kadınların bu duruma dikkat etmesi gerekmektedir.

Tüm bu doğal önerilerin arasında bazı beyazlatıcı ya da renk açıcı kremlerin sürülmesi, kullanılması da tavsiyeler arasında yer almaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki kesin çözüm ancak bir doktor tavsiyesi ile olacaktır.

Bu yüzden uzman bir doktora görünmeniz gerekmektedir.