Leyla Zana'nın evi, KESK Genel Merkezi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde aramalar sürüyor. BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski BDP milletvekili Fatma Kurtulan ve DİHA muhabiri Murat Çiftçi gözaltına alınanlar arasında.

Bir çok ilde PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon yapılıyor. Operasyon kapsamında Ankara'da KESK Genel Merkezi'nde ve Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin binasında arama yapılıyor. Eski BDP'li vekil Fatma Kurtulan'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtiliyor.

ANKARA

Ankara'da KESK Genel Merkezi'nde yapılan bir aramanın bir KESK üyesinin ofisinde olduğu belirtiliyor. Soruşturma kapsamında Eski DEHAP Genel Başkanı şimdiki BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski BDP'li vekil Fatma Kurtulan ve DİHA muhabiri Murat Çiftçi'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtiliyor.

LEYLA ZANA'NIN EVİNE BASKIN

Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'nın Ankara Çankaya'daki evine de baskın düzenlendi. Evin kapısı polis tarafından kırılırken, Zana'nın evde olmadığı bildirildi. Aramalar sürüyor.

İSTANBUL

BDP İstanbul İl Binası'nda arama yapılıyor. İstanbul'daki operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

SİİRT

BDP İl Başkanlığı'nda arama yapılıyor.

ŞANLIURFA

BDP İl Binası, Eğitim-sen Sendikası, bir dernek ve bir gazetede arama yapılıyor.

DİYARBAKIR VE BATMAN

İstanbul Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatıyla Diyarbakır ve Batman'da da sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak baskınlar düzenlendi. Baskınlarda BDP il başkanlıkları dahil bir çok sivil toplum örgütlerine ait merkezler aranıyor. Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin binasında arama yapılıyor.

MERSİN

Mersin'de bir kişiyi gözaltına alan polis BDP İl Binası'nda arama yapıyor.

VAN'DA HASARLI BELEDİYE BİNASINA KCK OPERASYONU

KCK operasyonları kapsamında Van'da belediye ile BDP il binasına baskın düzenlendi. Polis, depremde hasar gören ve boşaltılan belediye binasında bazı evrak ve bilgisayarlara el koyarken herhangi bir gözaltının olmadığı belirtildi.

Van'da yaşanan 2 depremin ardından Van Belediye binası hasar görmüş ve boşaltılmıştı. Orta hasarlı olarak rapor verilen belediye binası boşaltılmış, sadece evrak ve bazı bilgisayarların kaldığı öğrenildi.

ESKİ DEP MİLLETVEKİLİ ORHAN DOĞAN'IN EVİNE BASKIN İDDİASI

Bu arada eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın evine baskın yapıldığı da iddia edildi. Evdeki tüm elektronik eşyalara ve CD'lere el konulduğu öne sürüldü.