Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Güngör Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ile ilgili dava sonuçlanana kadar Dikmen Çöplüğü'nde çöp depolamaya devam edileceğini açıkladı.  

Üstel, Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülmekte olan Katı Atık Yönetimi Projesi ile ilgili yazılı açıklamasında, "Güngör Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi hakkında Yüksek İdare Mahkemesi'nde duruşması yapılan, fakat henüz kararı açıklanmayan dava neticelenene kadar Dikmen Çöp Alanı içerisinde belirlenen bir bölgeye geçici olarak çöp kabul ediliyor" dedi.

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği, Başbakanlığa bağlı AB Koordinasyon Merkezi işbirliğinde Çevre Koruma Dairesi'nin kontrol ve gözetiminde sürdürülen Katı Atık Yönetimi projesinde Dikmen çöplüğünün kapatılıp rehabilite edilmesi ve Güngör Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin kullanılmaya başlanması öngörülüyor. Ancak Güngör bölgesinde bulunan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin mahkemeye itiraz başvurusu nedeniyle, bu alanın kullanımı dava sonucunda kesinleşecek.