Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, bugün Güzelyurt bölgesini ziyaret ederek, temaslarda bulundu.

Bakan Kaşif, ilk olarak Lefke Belediyesi’ne giderek, Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer ile görüştü.

Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, yerel yönetim olarak sağlık konusunda yapabilecekleri her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif ise ziyarette yaptığı konuşmada, bu yılın yağmurlu geçmesi nedeniyle sulak bölgelerde larvaların öldürülmesi, yazın sineksiz bir ortamda geçmesi ve bulaşıcı hastalıkları önlemek için çalışacaklarını vurgulayarak, tüm bölgelerde yerel yönetimlerle işbirliği içinde insan sağlığı için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Bakan Kaşif, temasları çerçevesinde daha sonra Lefke Sağlık Merkezi, Cengiz Topel Hastanesi ve Güzelyurt Sağlık Merkezi’ni ziyaret ederek, hastalar ve personel ile sohbet etti, sorunları yerinden inceledi.

Kaşif, Güzelyurt bölgesi temasları çerçevesinde son olarak Güzelyurt’taki BEL-SEN Lokali’nde, Güzelyurt bölgesindeki sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir toplantı yaptı.

Sivil toplum örgütü temsilcilerinden bölgedeki sağlık, su, narenciye, vergi, esnaf ve kesim ekipleri konularındaki sorunları dinleyen Bakan Kaşif, yaptığı açıklamada, gün boyunca Güzelyurt bölgesindeki güzellikleri ve sorunları görme fırsatı bulduğunu söyledi.

Bakan Kaşif, Cengiz Topel Hastanesi’ndeki gelişmelerin iyiye gittiğini, acil servisin yenilendiğini anımsatarak, bahar aylarında da çatıdaki sorunların giderileceğini kaydetti.

Güzelyurt bölgesinin dört dörtlük sağlık hizmeti alabilmesi için bölgeye tam teşekküllü bir hastane yapılmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Kaşif, bu yıl içerisinde yer tespiti ve proje çalışmalarının başlatılması yönünde adım atılacağını açıkladı.

Kaşif, Güzelyurt’un üvey evlat olmadığını ve önemsendiğini belirterek, Güzelyurt’a 50 yatak kapasiteli bir hastanenin yeterli olabileceğini, ilk etapta tüm branşlar olmasa da acil müdahalelerin yapılabileceği bir hastanenin ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Sağlıkta her gün yeni bir şeyler geliştiğine ve bu yeniliklerin ülkeye getirilmesi gerektiğine işaret eden Kaşif, dünyanın her yerinde ve Türkiye’de sağlıkta katkı payı alındığını ifade etti.