Hür İş Federasyonu’na bağlı Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) ile Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) yetkilileri arasında 1 Ocak 2012-31 Aralık 2013 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi bugün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda imzalandı.

Toplu iş sözleşmesine Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, TÜK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İzzi Türkel, TÜK Müdürü Ragıp Ratip, Kamu İş Genel Başkanı Sami Dilek ve Kamu İş Genel Sekreteri Erdoğan Özkan imza koydu.

İmza töreninde, Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu ve Kamu-İş yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

DİLEK

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek imza töreninde, global ekonomik krizin etkilerini ve kurumların genel ekonomik durumunu dikkate alarak bu dönem uygulanacak toplu iş sözleşmesine her hangi bir artış getirmeden, geçmiş dönemin sözleşme kurallarını bir dönem daha uygulamaya karar verdiklerimi kaydetti.

Düşüncelerine saygı duyan yönetim kurulu başkanı ve üyelerle, müdürün mutabakatları soncu toplu iş sözleşmesinin imzalandığını ifade eden Dilek, bu aşamaya gelinmesine Bakan Amcaoğlu’nun katkılarının çok büyük olduğunu kaydetti.

Dilek, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını temenni etti.

AMCAOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu da, çok kısa süre içinde yapılan görüşmelerde tarafların mutabakat sağladığına işaret ederek, yaşanan süreçte bunun önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Sendikaların sadece almayı düşünmek yerine, sırası geldiğinde fedakarlık yapabilmesi de gerektiğini vurgulayan Amcaoğlu, bunun kurumların hayatlarını devam ettirmesi ve çalışanların iş güvencesi için önemli olduğunu kaydetti.

İşverenlerin mümkün olan talepleri karşılayabileceklerini, fazlasının istenmesiyle sıkıntıların yaşanabileceğini ifade eden Amcaoğlu, Kamu-İş’in olanakları dikkate alarak, TÜK Yönetim Kurulu ile uzlaştıklarını vurguladı.

Kendisinin her zaman çalışanların hakkını savunanlardan yana olduğunu, ama olanakların da göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Amcaoğlu, “Sendikadan arkadaşların kurumun verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalarına teşekkür ederim” dedi.

Bakan Amcaoğlu, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni etti.