Girne’ye bağlı Çatalköy’de 2011 yılı mayıs ayında, bir barda eğlendikten sonra evine giden bir kadının zorla ırzına geçtiği iddiasıyla Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ahmet Arıcıoğlu 9 yıl hapse mahkum edildi.
Kararı Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner, son yıllarda ülkemizde, kadına, namusa ve ahlaka aykırı suçlarda artış olduğuna dikkat çekerek, bu tür cinsel suçların, bir bireyin mahremiyetine, kişiliğine, fiziksel ve ruhsal varlığına ve çevresine karşı işlenen, cinayetten sonraki en ağır suç olduğuna vurgu yaptı.
Ahmet Arıcıoğlu, Girne’ye bağlı Çatalköy’de 28 Mayıs 2011 tarihinde saat 02:30 sıralarında, bir barda eğlendikten sonra evine giden bir kadına, darp ederek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmış, yurtdışına kaçma ihtimali göz önünde bulundurularak yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Ömür boyu hapislik gerektiriyor

Bahar Saner başkanlığında, Kıdemli Yargıç Türkay Saadetoğlu ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti adına Ahmet Arıcıoğlu’yla ilgili kararı okuyan Başkan Bahar Saner, cinsel suçların, bir bireyin mahremiyetine, kişiliğine, fiziksel ve ruhsal varlığı ile çevresine karşı işlenen, cinayetten sonraki en ağır suç olduğuna vurgu yaptı. Saner, cinsel suçlar arasındaki en ağır suç olan “ırza geçme” suçunun ömür boyu hapislik cezası öngören bir suç olduğuna değindi.
Son olarak davayla ilgili olarak ağırlaştırıcı hususların yanında hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Başkan Bahar Saner, sanık Ahmet Arıcıoğlu’nu mahkum olduğu davalardan 9 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS