Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının dünyada hak ettiği yeri alması için sürdürülen mücadelede, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) varlığının, halkın geleceği için önem arz ettiğini vurguladı.

Eroğlu, TAK’ın 38. kuruluş yıldönümü dolayısıyla TAK Müdürü Perihan Aziz’e gönderdiği kutlama mesajında, içinde bulunulan bilişim çağında, demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olarak basının, demokrasinin yaşaması ve gelişmesinde en etkili kurumlardan biri olduğunu belirterek, ”Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve etik bir yayıncılık anlayışı çerçevesinde basınımız, kamusal bir görevi yerine getirmektedir” dedi.

Eroğlu, Türk Ajansı Kıbrıs’ın kurulduğu 21 Aralık 1973 yılından beridir, milli davada Kıbrıs Türk halkının sesine tercüman olduğu ve çeşitli zorluklara rağmen emektar çalışanlarının yaptığı hızlı ve güvenilir haberlerle basın için önemli bir kaynak olduğunu vurguladı.

Ulu Önder Atatürk’ün “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada bir millete ihtiyaç duyduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir güç, bir okul, bir rehberdir” sözü ile basının toplum için ne derece önemli olduğuna vurgu yaptığını anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu şunları kaydetti:

“TAK’IN VARLIĞI HALKIN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ”

“21. yüzyılda iletişim ve haberleşme, büyük bir gereklilik ve önem taşımaya devam etmektedir. Kamuoyunun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve yürütülen hizmetlerin halkımıza ulaştırılmasında önemli görevler üstlenen basın, toplumun birlik ve beraberliğini bozmadan, toplumsallaşmayı sağlamaktadır. Bu doğrultuda, Kıbrıs Türk halkının dünyada hak ettiği yeri alması için sürdürülen mücadelede, TAK ajansının varlığı, halkımızın geleceği için önem arz etmektedir.

Kuruluşunuzun 38. yıldönümünde, üstlendiğiniz bu önemli görevler ve izlediğiniz meslek ilkeleri temelinde Kıbrıs Türk basınına verdiğiniz özverili hizmetlerin devamını temenni eder, şahsınızda tüm TAK ailesini kutlarım.”