Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bazı açılışlara katılmak üzere adaya gelen Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Mersin Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu’nu kabul etti.

Kabulde, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Dinçer ile Güzeloğlu’nu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Eroğlu, Türkiye’nin KKTC eğitim sistemini yıllardır verdiği desteği yakından bildiğine işaret ederek, Ömer Dinçer’in bazı açılışlara katılmasının önemli olduğun belirtti.

Derviş Eroğlu, Türkiye’nin KKTC’ye desteğinin her zaman sürdüğünü, Kıbrıs Türkünün de bu destekle direnerek bugünlere geldiğini anlatarak, can güvenliğinin olmadığı günlerin geride kaldığını dile getirdi.

Eroğlu, New York öncesi liderler arasıdaki son görüşmenin bugün yapılacağına işaret ederek, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin desteğiyle özgür topraklarda mutlu yaşadığını belirtti.

Eroğlu, zaman zaman her ülkede sorunlar olabildiğini ancak eğitimde yaşanan sorunların her zaman kendisini üzdüğünü bu nedenle eğitimdeki sorunların asgariye indirilmesi amacıyla iki bakanlık olarak yapılan çalışmaların sevindirici olduğunu söyledi.

DİNÇER

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise, kabuldeki konuşmasına, güzel ev sahipliği nedeniyle teşekkür ederek başladı.

Dinçer, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar kurulu ve Türkiye’den selam getirdiğini söyleyerek, Türkiye’nin bir bütün olarak Kıbrıs’taki hürriyet ve eşitlik mücadelesine destek verdiğini vermeye devan edeceklerini söyledi.

Dinçer, Kıbrıs konusuna çözüm bulmaya yönelik görüşmelere başarı dileğinde bulunarak, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun çözüme yönelik dirayetli katkısının görüldüğünü belirterek, “Çıkacak soncu destekliyoruz” dedi.

Türkiye eğitiminde uluslararası rekabete açık bireyler yetiştirilmesine yönelik ciddi adımlar attığını anlatan Dinçer, benzer bir süreci KKTC’de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Ömer Dinçer, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün eğitimin daha iyiye götürülmesine yönelik gayretlerinin kendisini de hareketlendirdiğini anlatarak, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun vereceği destekle daha iyi şeylerin başarılacağını kaydetti.

Ömer Dinçer, bugün Güzelyurt ve İskele’de iki açılışa katılacağını ifade ederek, bunlara yenilerinin de ekleneceğini söyledi.