Başbakan Erdoğan, BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın, Uludere’deki bombardıman emrinin kendisinin verdiğini iddiasına sert tepki gösterdi. Erdoğan “Bu siyaset; sevisesiz, ahlaksız siyasettir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, hiçbir mezhebin karşısında da değildir, arkasında da değildir. Hiç kimsenin iç işlerinde gözümüz yok. Biz kalemin kılıcı kestiğine inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dün bu böyleydi, yarın da bu böyle olacak, böyle olmalı. Bölgedeki her ülke, Türkiye'den emin olsun. Türkiye, bir güç mücadelesi içinde değildir. Türkiye hem batı hem doğu için bir imkandır.

Avrupa Birliği konusunda düzenlemeleri tek tek yapıyoruz. Avrupa’da bize karşı gösterilen tutumu not ediyoruz.

'BUGÜN O KONUYA FRANSIZIM'
Bugün Fransa konusuna girecek değilim, o konuya bugün Fransızım. O süreç henüz sonuçlanmadı, takip ediyoruz. O teklifin arkasında gerçekleri önümüzdeki günlerde sizinle paylaşacağım. Fransa’ya 'Türkiye’yle kavga ediyor' payesi vermeyeceğiz.

'HAMDOLSUN, YILDA 1 MİLYON ARTTIK'
9 yılda nüfusumuz 9 milyon artmış. Hamdolsun, yılda ortalama 1 milyon artıyoruz. Tavsiyemizi arkadaşlarımızın her yerde söylemesini istiyoruz. En büyük gücümüz buradan geliyor. AK Parti iktidarından nitelikli nesil çıkar.

'YATIRIM YAPARSAN, BEREKET OLUR'
Euro Bölgesi’nde eksi büyüme beklenirken biz bu yıl da büyümeye devam edeceğiz. Tabii ki tedbiri elden bırakmayacağız.

Yatırımlar devam ediyor, devam edecek. ‘Böyle bir dönemde yatırım yaparsak ne olur’ diye korkanlar var. Bereket olur, başka bir şey olmaz.

23.5 milyar borçla devraldık, 2.9 milyar dolara kadar bu borcu çektik. Onlar borçlandı, biz ödedik.

2011 yılında açılan şirket sayısı 54 bine ulaşırken kapananların sayısı 14 bindir. Daha önce 91 bin otomobil satılıyordu, 2011 yılında 510 bin otomobile ulaştı. 2011 yılını 594 bin otomobil satışıyla kapattık.

‘Buzdolabı satışını söylüyor, buzdolabının içine konulacaklardan bahsetmiyor’ diyor. Buzdolabının içine koyacak gıda bulamayan buzdalabı alır mı?

2011'de ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 31 milyona, turizm geliri ise 23 milyar dolara ulaştı.

BDP'YE 'ULUDERE' YANITI
Siyasetin limanı ahlaktır. Yalan, iftira ve hakaret siyasetin bir unsuru olamaz. Şiddetle buna karşı çıktık, çıkıyoruz. BDP Genel Başkanı hakkımda bir iddia ortaya attı. Güya, Uludere’de operasyon bana sorulmuş, '50 kişilik grup var, ne yapalım?' denilmiş. Ben de 'Neye mal olursa olsun vurun' demişim. Bu tarz siyaset seviyesiz, ahlaksız siyasettir. Bunlar 5 koyunu güdemez, kaybedip dönerler. Tenha bir yerde kesip kebap yapma yoluna giderler. Bu iddialarda cahillik, şark kurnazlığı var. Bu iddianın içinde siyasi ahlaksızlık var.

Bunlara talimat dağdan geldiği için böyle yapıyorlar. Biz sizi siyasi olarak muhatap aldık. Siz İmralı’dan emir gelmeden adım atamıyorsunuz. Biz sadece halkımıza sorar, halkımızdan aldığımız yetkiyi kullanırız.

Terör örgütleriyle mücadele eder, siyasi temsilcileriyle de müzakere ederiz. Kim illegaliteye bulaşırsa kim hak-hukuk tanımazsa yargı gereğini yapar. Terör olduğu sürece terörle mücadele kesintisiz sürecektir. Terörle etkin bir şekilde mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

CHP Genel Başkanı da BDP’nin bu ahlakdışı iftirasına sahip çıkmıştır. Sadece BDP değil, CHP de acziyet içindedir.

'BU TREN HANGİ İSTASYONA GİDERSE ARTIK...'
Daha önce lokomotif CHP, vagonu da BDP demiştim. Bu sözümü geri alıyorum. Lokomotif BDP, vagonu da CHP’dir. Bu tren artık hangi istasyona gider onu milletimin takdirine bırakıyorum. 'Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste' diye bir söz var. CHP’den aheste aheste çıkıyor.

'KILIÇDAROĞLU'NDAN MEMNUNUZ'
Biz söyleyeceğimizi daha önce söyledik, ‘Manşetle gelen manşetle gider’. Biz parti olarak Sayın Kılıçdaroğlu’ndan memnunuz. Adamların yok mu, gönder açtığımız Dersim arşivleri üzerinde çalışsınlar.

Diyarbakır ve Tunceli’de kazılar yapılıyor. Kışlalar içinde aramalar yapılıyor. Bizden önce niye yapılmıyordu? AK Parti bir farkın partisidir. CHP’nin yaşattığı hukuk facialarını millete izah edeceğiz."