DÜRÜST, 14. ULUSLARARASI 23 NİSAN ÇOCUK FESTİVALİ’NİN AÇILIŞINI DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISIYLA YAPTI

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 14.’sünün gerçekleştirileceği “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” bugün başladı.

KKTC 23 Nisan İlkokulu ev sahipliğinde düzenlenen festivale, Anavatan Türkiye başta olmak üzere Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları, Makedonya, Polonya, Rusya, Tataristan ve Azerbaycan’dan toplam 12 ekip katılıyor.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, bugün, konuk ülkelerin temsilci çocuklarının katılımıyla düzenlediği basın toplantısıyla festivalin açılışını yaptı. Basın toplantısının yapıldığı sırada konuk ekipler de Lefkoşa’da kortej yürüyüşü düzenledi.

Dürüst, Ulu Önder Atatürk’ün önce Türk çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92. yıldönümünde 14. festivali düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu festivalde KKTC çocuklarının konuk yabancı çocuklarla dostluk ve kardeşlik bağlarını geliştireceğine inanç belirtti.

KKTC çocuklarının; barışçı, dünya çocuklarıyla eşit ve kardeşlik duyguları içerisinde konuk çocuklar ile kültür paylaşımında bulunduğunu ifade eden Dürüst, Atatürk İlkeleri’ne bağlı bir şekilde gelecek nesilleri yetiştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Dürüst, festivalin Girne 23 Nisan İlkokulu ev sahipliğinde yapıldığını, hedeflerinin; KKTC çocuklarının dünya çocuklarıyla sıkı dostluklar kurması olduğunu belirterek, festivale 200 misafir çocuk yanında toplamda 500 çocuğun katılacağını dile getirdi.

Festivalin hayırlı olması temennisinde bulunan Dürüst, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bakan Dürüst konuşmasının ardından misafir çocuklara hediyeler sundu.