Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Başkanı Mike Ryan, DSÖ’nün geliştirilecek aşının adil şekilde dağıtılmasını garantiye almak için çalıştığını ancak şu anda kilit önem taşıyan konunun virüsün yayılmasını engellemek olduğunu vurguladı.

Çok sayıda aşı çalışmasında üçüncü aşamaya gelindiğine, güvenlik ve bağışıklık tepkisi yaratma konusunda bu aşıların hepsinde şimdiye kadar başarı sağlandığına işaret eden DSÖ yetkilisi, “İyi ilerleme kaydediyoruz” dedi.

Sosyal medya üzerinden düzenlenen halka açık bir programda konuşan Ryan, “Gerçekci olmak gerekirse, insanların aşı olmaya başladığını görmemiz için gelecek yılın ilk kısmını beklemek gerekecek” diye konuştu.

DSÖ’nün olası aşılara erişimi ve üretim kapasitesini arttırmak için çalışma yürüttüğünü kaydeden Ryan, “Bu salgın için aşılar zenginler ya da yoksullar için değil, herkes için” ifadesini kullandı.

Ryan ayrıca, okulların yeniden açılması konusunda dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Ryan, okulların, hastalığın toplum içinde kontrol altına alınmış olması şartıyla açılabileceğini söyledi.