Demokrat Parti (DP) Lefkoşa İlçe Başkanlığı ve Gençlik Örgütü, bugün, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf R. Denktaş’ın, doğum günü vesilesiyle, Cumhuriyet Parkı’nda yer alan mezarını ziyaret etti.

DP Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Öztürk ve DP Gençlik Örgütü Başkanı Münür Öztürk başkanlığındaki heyet ziyarette Denktaş’ın mezarına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

KEMAL ÖZTÜRK

DP’den verilen bilgiye göre, tören sırasında konuşan DP Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Öztürk, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın doğum günü münasebetiyle bugün bu ziyareti gerçekleştirdiklerini, Kıbrıs Türkü ve Türk Milleti olarak, tüm ömrünü Kıbrıs davasına adamış ve mücadelesini son nefesine kadar sürdürmüş olan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı asla unutmayacaklarının altını çizdi.

Öztürk; “Kurucu Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu mücadele, bıraktığı fikirler, yazdığı eserler tarih boyunca Türk Milleti’ne ışık tutacak ve yol gösterecektir” dedi.

MÜNÜR ÖZTÜRK

DP Gençlik Örgütü Başkanı Münür Öztürk ise konuşmasında, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın huzurunda, gençlik olarak KKTC’ye sahip çıkacaklarını, bağımsızlık ve egemenlik uğruna Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesini sürdüreceklerinin sözünü verdiklerini kaydetti.

Münür Öztürk ayrıca, Anavatan ile Yavruvatan ilişkilerinin her geçen gün daha da güçlenmesi için çaba harcayacaklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı, Fatiha okundu ayrıca mezara TC ve KKTC bayrakları bırakıldı.