TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, G-20 Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak.

TC Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, G-20 Meksika Dönem Başkanlığı tarafından düzenlenen ve bugün başlayarak iki gün sürecek olan toplantı Meksika'nın Los Cabos kentinde yer alacak. Toplantının  G-20'nin dışişleri bakanları düzeyindeki ilk toplantısı olduğu bildirildi.

Açıklamada, dünya nüfusunun yüzde 70'ini, ekonomisinin yüzde 90'ını ve ticaretinin yüzde 80'ini temsil eden G-20 ülkelerinin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinden bazı ülkelerin dışişleri bakanlarını bir araya getirecek toplantıda, G-20'nin global sorunların çözümündeki engellerin aşılması ve daha etkin bir küresel yönetişim sağlanmasında nasıl bir rol oynayabileceğinin tartışılacağı belirtildi.

Toplantı dolayısıyla, Bakan Davutoğlu'nun mevkidaşlarıyla ikili temaslarda bulunmasının da öngörüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Türkiye, gelişmiş ülkeler ve yükselen ekonomileri bir araya getiren G-20'yi, uluslararası finansal ve ekonomik sorunların ele alınması ve krize karşı küresel düzeyde çözüm çabalarının eşgüdümünün sağlanmasında en uygun platform olarak değerlendirmekte ve G-20'nin çalışmalarına her düzeyde aktif katkı sağlamaktadır.''