18 Aralık 2011 Pazar günü Türkiye’de yayınlanan VATAN gazetesinde KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün'le ilgili dedikodu amaçlı haber yapan Vatan Gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus Van'da düzenlenen bir operasyonda gözaltına alındı.

Van'daki operasyonla gözaltına alınan muhabirle ilgili daha detaylı ayrıntılar ilerleyen saatlerde verilecektir.


MUHABİR ÇADIRDA GÖZALTINA ALINDI

Van'da DİHA'nın büro olarak kullandığı çadıra baskın yapıldığı ve tüm hard disklere el konduğu, DİHA muhabiri Evrim Kepenek'in de gözaltına alındığı iddia edildi. Ayrıca DİHA İstanbul Haber Müdürü Fatma Koçak ve ETHA editörü Arzu Demir'in de gözaltına alınan isimler arasında olduğu öne sürülüyor.

Vatan Gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus, BirGün Gazetesi muhabiri Zeynep Kuray ve AFP foto muhabiri Mustafa Özer'in de gözaltında olduğu belirtiliyor. 

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik İstanbul başta olmak üzere 7 ayrı ilde düzenlenen operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çok sayıda gazeteci var.

İstanbul merkezli olmak üzere Mersin, Diyarbakır, Van, Şırnak, Ankara ve İzmir’de sabah saatlerinde eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Baskında terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması içinde olduğu belirtilen 25’i İstanbul’da olmak üzere 35 kişi gözaltına alındı. Zanlılar Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İstanbul'da gözaltına alınanlar arasında bazı BDP'li yöneticiler de var.

Gözaltına alınan kişilerin KCK’nın içindeki İdeolojik Alan Merkezi bölümünde yer aldığı öne sürüldü. İdeolojik Alan Merkezi bölümünde kültür ve basın yayın komitesi oluşumlarının da olduğu öğrenildi. Şüpheliler arasında bazı gazete çalışanlarının da yer aldığı belirtildi.

Operasyon düzenlenen yerler arasında Dicle Haber Ajansı (DİHA), Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Özgür Gündem Gazetesi de bulunuyor.