Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin, ana - yavru ilişkisinden çıkarılarak, devletten devlete seviyeli bir düzeye oturtulması gerektiğini söyledi.

Bunun için yalnızca TC’li yetkililere değil, KKTC’deki siyasetçilere de büyük görev düştüğünü belirten Çakıcı, “Bu noktada bizim yetkililere çok önemli görevler düşmektedir. Ancak bugünkü hükümet maalesef bunun tam tersini yapmaktadır” dedi. 

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, merkezi Ankara’da bulunan Kıbrıs Türk Kültür Derneği yetkililerini kabul etti. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Cemal Özyiğit de hazır bulundu.

GÖKSAN

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Ahmet Göksan, ziyareti, Kıbrıs’ta yaşanan gelişmeleri Türkiye’ye doğru ve sağlıklı bir şekilde aktarmak ve bu doğrultuda her kesimden bilgi almak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Göksan, Çakıcı’nın üzerinde durduğu KKTC ile TC arasındaki ilişkilerin devletten devlete olması gerektiği tespitinin önemine dikkat çekerek, düzenledikleri 2. Uluslararası Sempozyum’un sonuç bildirgesinde de aynı tespitin yapıldığına vurgu yaptı.

Göksan, özellikle Türkiye’deki bazı basın - yayın kuruluşlarının Kıbrıslı Türkler hakkında gerçeklerden uzak haberleri yaymaya çalıştıklarına da dikkat çekti.

Derneğin, kurulduğu 1948 yılından itibaren Kıbrıslı Türkler’in sesi olmaya çalıştığını söyleyen Göksan, bir yıl önce Kuzey Kıbrıs’taki siyasi parti başkanları ile Ankara’da yapılan toplantının bir benzerinin yeniden yapılması için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Kıbrıs Türk Kültür Derneği yetkililerinin önemli bir gündem maddesi ile kendilerine ziyarette bulunduğuna işaret etti.

Türkiye’de Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadeleler ile isteklerini bilinçli bir şekilde yanlış yansıtmaya çalışan kesimler olduğunu kaydeden Çakıcı, “Nasıl ki Türkiye’de çok farklı yapılar ve düşünceler var, Kuzey Kıbrıs’ta da aynı şekilde farklı yapılar ve düşüncelerin olması gayet doğaldır ve farklılıkları bir zenginlik olarak görmek gerekir” dedi.

Türkiye’den gelen her düşünceye, her programa “evet” deme durumunda olmadıklarını söyleyen Çakıcı, “Örneğin uygulanan liberal bir programa sosyal demokrat bir yapı olarak karşı çıkmamız gayet doğaldır” diye konuştu.

UBP Hükümeti’nin ne yapmaya çalıştığını anlamakta zorluk çektiklerini belirterek, hükümetin icraatlarını eleştiren Çakıcı, “kendi koltuğunu koruma peşinde olan UBP Hükümeti’nin, Kıbrıs Türk halkının kültürel yapısını satma durumu ile karşı karşıya olduğunu” iddia etti.

Tüm bu yaşananlara TDP olarak karşı durmaya devam edeceklerini belirten Çakıcı, “Kıbrıs Türk halkı dininden, dilinden, kimliğinden memnundur. Kimse Kıbrıs Türk halkının kimliği ile oynamasın, değiştirmeye çalışmasın” dedi.