Saraybosna'da yaşayan Türk vatandaşları, kutlamalar kapsamında, araçlarıyla İlica semtinden tarihi Başçarşı'ya kadar konvoy yaptı. Başçarşı'nın sembolü Sebil'in önünde toplanan grup, ''Recep Tayyip Erdoğan'' sloganı attı.

Kutlamanın organizatörlerinden Selim Dilek, yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te yaşayan Türkler olarak gözlemlerine dayanarak, Başbakan Erdoğan'ın Bosna Hersek'te çok sevildiğini belirtti.

Düzenledikleri kutlama organizasyonunda, Başbakan Erdoğan'ın Bosna Hersek'te ne denli çok sevildiğinin bir kez daha ortaya konulduğunu anlatan Dilek, ''Arkadaşlarla konvoy yapıp buraya geldik. Buraya gelene kadar, yüzlerce araç peşimize katıldı, bizden bayrak ve Erdoğan posteri istedi. Görüyoruz ki burada muazzam bir sevgi var. Bu sevgi, satın alınacak bir sevgi değil, bu tamamen gönülden olan bir sevgi'' diye konuştu.

Türkiye'nin ilerlemesinin Bosna Hersek'in yanı sıra, diğer Balkan ülkelerindeki insanlarca da sevgiyle karşılandığını vurgulayan Dilek, "Türkiye'nin ilerlemesi, bu coğrafyaya olumlu etki ediyor. Buralarda yaşayan insanlar olarak bu etkiyi görüyoruz. Sevdiğimiz bir insanın seçilmiş olması bizleri mutlu ediyor" dedi.

Grup, Türkiye ve Bosna Hersek bayrakları, Başbakan Erdoğan posterleriyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra dağıldı.