İnternet Andıcı nedeniyle yaklaşık bir aydır tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ için hazırlanan iddianamede ağırlaştırılmış müebbet hapis artı 22.5 yıl hapis cezası istendi. Davanın ‘İnternet Andıcı’ davasıyla birleştirilmesi de talep edildi.

Eski Genelkurmay Başkanı, emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Ergenekon savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 39 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fikret Seçen tarafından onaylanarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İnternet Andıcı davasına bakan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunarak gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaz ı yazmıştı. Mahkemenin suç duyurusu üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı emekli Orgeneral Başbuğ’u 5 Ocak’ta şüpheli sıfatıyla ifade vermesi için adliyeye çağırmıştı. Başbuğ, 5 Ocak’ta Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldiğinde Savcı Cihan Kansız’a yaklaşık 7 saat ifade verdikten sonra “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak ve cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklanmıştı.

Müebbet ve 22,5 yıl

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcı sı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianame yaklaşık bir ayda tamamlandı. Savcı Kansız tarafından hazırlanan iddianamede Başbuğ tek sanık olarak yer alıyor. Kansız hazırladığı iddianamede eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ için darbeye teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet ve terör örgütü yöneticiliğinden 22,5 yıl hapis cezası istedi. 

‘Davalar birleşsin’

Dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından onaylanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’n e gönderildi. İddianamenin aynı mahkemede görülen, aralarında emekli Orgeneral Hasan Iğsız ve emekli Albay Dursun Çiçek’in de oldu ğu 15’i tutuklu 29 sanıklı İrticayla Mücadele Eylem Planı davasıyla birlikte görülen nternet Andıcı davasıyla birleştirilmesi talep edildi. Mahkemenin iddianameyle ilgili 15 gün içerisinde karar vermesi bekleniyor.