KÜÇÜK MANİSA VALİLİĞİ VE BELEDİYE’Yİ  ZİYARET ETTİ

Başbakan İrsen Küçük, Manisa’daki temasları çerçevesinde Manisa Valiliği ile Manisa Belediyesi’ni ziyaret ederek, Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le görüştü.

Başbakan İrsen Küçük’e, ziyaretleri sırasında, KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar eşlik etti.

İlk olarak saat 09:00’da Manisa Valiliği’ne giden Başbakan Küçük, burada resmi törenle karşılandı.

DAŞÖZ

Vali Halil İbrahim Daşöz, Küçük’ün ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, 472. Mesir Festivali nedeniyle Başbakan Küçük ve beraberindeki heyeti aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmenin adeta bir kardeşler görüşmesi olduğuna işaret eden Daşöz, “sizler huzurunda tüm KKTC halkına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Tüm Türk halkı gibi Manisa halkı da Kıbrıs Türkünün haklı davasında destekçisi oluyor. Ümit ediyoruz ki KKTC halkı bu haklı davasında başarılı bir sonuca ulaşacaktır ve yükselmeye gelişmeye devam edecektir” dedi.

ERGÜN

Başbakan Küçük’ün Manisa Belediyesi’ni ziyareti sırasında konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, 472. Uluslararası Mesir Festivali’nde Başbakan Küçük ve beraberindeki heyeti görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek; Anavatan ve Yavruvatan ilişkilerinin 1974 yılından beri koparılamadığını söyledi. Ergün, birlik ve beraberlik içerisinde bugünlere kadar gelindiğini kaydetti.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük ise, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, 472. Mesir Festivali’ne onur konuğu olarak katılmaktan ötürü çok büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Başbakan Küçük, Kıbrıs Türk halkı olarak  Manisa ve Anavatan halkına minnet ve şükranlarını iletti.

KKTC’ nin 472. Mesir Festivali’nin onur konuğu olmasının kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Başbakan Küçük, KKTC ve TC arasındaki iyi ilişkilerden dolayı anavatanın neresinde olunursa olunsun yabancılık hissedilmediğini söyledi. Başbakan Küçük, “buraya geldiğimiz andan itibaren kendimizi evimizde gibi hissettik dedi.

KKTC halkının Anavatan halkıyla kalplerinin bir attığını vurgulayan Başbakan Küçük, kendisine ve heyetine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Başbakan Küçük, Manisa ziyaretlerini tamamlayarak saat 11.30 da İzmir’den İstanbul’a hareket edecek.