Muhaceret affından yararlananların sayısı bu sabah itibarıyla 6 bin 351’e ulaştı.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bu rakamın  daha önce çıkarılan 4 afta en yüksek 2 bin 170 olan başvurunun üzerinde olduğuna işaret ederek, af kararının başarılı olduğunu ve daha da olacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra basına yaptığı açıklamada, olağan toplantıda bakanlıklardan gelen önergelerin değerlendirilmesi yanında ülke sorunlarının ele alındığını ve bakanların görüşlerini ifade ettiğini kaydetti.

EYLEMCİLERLE GÖRÜŞME GÖREVİ ÇAVUŞOĞLU VE SANER’İN

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile 21 örgütün araçlı eylemini de toplantıda tartıştıklarını belirten Çavuşoğlu, Başbakan’ın eylemcilerle görüşme yapmaları için kendisini ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’i görevlendirdiğini açıkladı.

AF SÜRESİ 6 ŞUBAT’TA DOLUYOR... BAŞVURANLAR 6 BİN 351’E ULAŞTI

Çavuşoğlu, 9 Aralık’ta başlayan muhaceret affının 6 Şubat’ta tamamlanacağını ifade ederek, kayıt dışı insanların güvensizliğini aşmaları ve cesaretlenmeleri için defalarca açıklama yaptıklarını ve bu sabah itibarıyla aftan yararlananların sayısının 6 bin 351 olduğunu bildirdi.

Bakan Nazım Çavuşoğlu, bugüne kadar çıkan 4 afta en fazla başvurunun 2 bin 170 olduğunu; bugünkü rakamın yüzde 300 farkla bu affın başarılı olduğunu ve daha da başarılı olacağını gösterdiğini belirtti. Çavuşoğlu, aftan yararlanmanın ücretsiz olması yanında her türlü iletişim aracının kullanılarak kayıt dışı insanları birebir bilgilendirme yöntemlerinin ve açtıkları danışma hattının bu başarıyı sağladığını, tüm bunların kendilerini, kayıt dışı yaşama son verme hedeflerine her geçen gün yaklaştırdığını söyledi.

“E-KİMLİK, E-PASAPORT İHALESİ BİR HAFTA İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Çavuşoğlu, bazı gazetelerde yayımlanan e-kimlik ve e-pasaport ihalesiyle ilgili de Bakanlar Kurulu’nun bilgilendirildiğini kaydederek, Bakanlar Kurulu’nun ihaleye katılan tüm firmaların sonuna kadar değerlendirmenin içinde kalması ve bu projenin ülke için en iyi şekilde sonuçlandırılması için bakanlığına görev verdiğini açıkladı.

Çavuşoğlu, ihalenin ivedilikle sonuçlanması için Bakanlar Kurulu’nun kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi. Gazetelerde “farklı firmaları karalamaya, destek olmaya, bakanlığı yıpratmaya yönelik açıklamalar” yer aldığını, bunların yanlış olduğunu ve üzülerek takip ettiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Bilinmelidir ki ihale sürecindeki yetki Merkezi İhale Komisyonu’ndadır ve biz olaya teknik olarak müdahiliz ve bunu yürüten bakanlık olarak işin içerisindeyiz. Şahsımı ve bakanlığımı, bu konuda farklı şekillerde meseleyi ülkenin alışkanlığı haline gelmiş şekilde çarpıtarak süreçlere zarar vermeye çalışmak, KKTC’nin gelişmesinin önündeki en büyük inançsızlıktır ve en büyük sorunların başında gelir. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu tip söylemler, açıklamalar ve manşetlerle bizi asla kimse engelleyemeyecektir.”

8 FİRMA KATILDI

Çavuşoğlu, ihaleyle ilgili soruyu yanıtlarken 8 firmanın katıldığı ihaleye sunulan tekliflerle ilgili teknik raporun hazırlandığını belirterek, e-kimlikle ilgili başka çalışmalar da bulunduğunu; tüm bunlar tamamlandıktan sonra en geç bir hafta içinde ihalenin sonuçlandırılacağını açıkladı. Nazım Çavuşoğlu, böylece ülkedeki büyük bir eksikliğin giderileceğini ve bazı ülkelerin ulaştığı, bazılarının da ulaşmak istediği hedeflere ulaşılacağını söyledi.

KARPAZ MARİNA DENİZ ARAÇLARI TRAFİĞİNE AÇILIYOR

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, toplantıda Yenierenköy’de yeni inşa edilen Karpaz Marina olarak bilinen “Karpaz Gate Yat Limanı”nın tenezzüh teknesi kapsamına giren tüm deniz araçlarının kullanımı için gemi trafiğine açılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Kararın ülkeye hayırlı olmasını dileyen Çavuşoğlu, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından prosedürün tamamlanacağını gümrük memurları ve polisin yat limanına yerleşmesiyle faaliyetlerin başlayacağını ve buranın ülkenin dünyaya açılan bir kapısı olacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu’nun daha önceki kararının tadil edilerek yat limanının ülke turizmine kazandırılması için bir karar üretildiğini vurgulayarak, böylece uluslararası yatların misafir edilebileceğini; KKTC her ne kadar da tanınmasa da gönüllü olarak gelecek yatların buraya geleceğini ve dünyayla yeni bir bağ daha kurulmuş olacağını dile getirdi.