UBP - DP Hükümetinde Turizm ve Çevre Bakanı  ve Çevre Dairesi Müdürü olarak görev yapan Fikri Ataoğlu ile Abdullah Aktolgalı Milletvekili adayı olarak halkın karşısına çıktılar. Görev yaptıkları süre içerisinde çevre kirlilikleri ile ilgili yayınlara duyarsız kalarak tahribatın büyümesine sebep olan Ataoğlu ve Aktolgalı'nın halka, neyi vaad ederek oy isteyecekleri merak ediliyor.

Haspolat ağıllar bölgesindeki gölet ve orman alanı içerisine dökülen moloz ve stabilize malzemeye karşı sessiz ve duyarsız kalan Çevre Dairesi müdürü Abdullah Aktolgalı dün orman alanı içerisindeki gölet koruma bölgesine yol yapılmasına da seyirci kaldı.

Yaklaşık 3 aydan beridir Haspolat ağıllar bölgesindeki  Baraj ile küçük gölet arasında kalan bölgede gölet koruma alanı içerisindeki orman alanı ağaç dikme gayesiyle bir vatandaşa orman dairesi tarafından kiralanır.

Ağaç ekmek için kiralayan kişiler bu araziye ağaç ekmek yerine yasak olmasına rağmen betonarme bina restoran ve At Harası yaparak amacı dışında kullanmaya başladı.

Gazetemizin konuyu gündeme taşıması üzerine harekete geçen orman dairesi müdürlüğü ilgili kişilere ihbar yazısı göndererek  sözkonusu yasadışı yapıları yıkmasını talep eder.

Ne ilginçtir ki ilgili kişiler o kadar cesaretlidirler ve geriye kalan orman alanı içerisindeki dere yatağı ve gölet alanı içerisine de inşaat molozlarıyla dolgu yapıp üzerine stabilize dolgu malzemesi yaparak otopark alanı yaratıyorlar.

Tüm  bunlar yapılırken defalarca ikaz edilen Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu nereden çekindikleri bilinmez bir şekilde bu olaya seyirci kalıyorlar.

Ellerindeki Devlet gücünü kullanmak için icazet bekledikleri için başarılı olamayanların, Devletin ve yasaların verdiği gücü kullanamayanların, yeniden iktidara talip olmalarını vatandaş anlamakta güçlük çekmektedir.

Unutulmamalıdır ki gelecek nesiller adına korumamız gereken çevremizi korumak için hiçbirşeyden geri durmayacağız.

ONLAR  UTANMADAN KONUŞMAYA BİZLERDEN USANMADAN YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ.