İki gün içerisinde yaşları 17, 28, 35, 33, 39, 45 ve 52. Bu insanların hepsi bu yaşlarda kalp krizi sonuçu yaşamlar'ını yitirmişler. (Öyle diyorlar) 

Artık gün değil , saatler içerisinde ardıardına ölüm haberleri ve de hemen otopsi sonuçları geliyor. 

Hangi otopsi ya?...

Kalp krizi diyerek oldu bitti mi şimdi yani?..
Hiç bir insan, hiç bir doktor, hiç bir yetkili çıkıp bu otopsileri derdinden araştırdı mı?... Bu kalp krizler'nin derinlere  inildi mi? Sebep araştırlıdı mı?...

Nasıl alelacele otopsi bu?... 

Bu genç insanların ölüm sebepleri iyice araştırılıyor mu?... Kaç günde ne kadar insan,  olduğu yerde kalıyor farkında mısınız?...

Saat geçmiyor ki birileri evinde , restaurant'a,  arabasın'da ölmesin. Ne kardeşim ne bunun sebebi. Kalp krizi diyerek olmuyor. Bizler bunu kabul etmiyoruz. 

Yabancı ülkelerde geniş kapsamlı otopsi yapılıyor ne yediğine, ne içtiğine, ne kullandığına,  ne yaptığına kadar ve bulunan her bulgu paylaşılıyor. 

Aileler uyarlıyor,  peşpeşe süpheli ölümler daha kapsamlı tetkik edilip kamuoyuna kadar bilği veriliyor. Bizler de soruyoruz işte...

BU İNSANLARA NE OLUYOR?...

Kimse bize algı yaratmaya çalışıyoruz, insanları korkutuyoruz,  çamur atıyoruz demesin bu topa da girmesin. Eminiz ki şu sırlar, herkes bu soruları soruyordur . Ben ve benim gibi düşünenler de soruyoruz.  Biz doktor değiliz haliyle kimler bize bu ölümleri daha detaylı açıklayabilecektir?...

*Sıcak hava mı?...
*Maddi sıkıntılar mı?...
*Stres mı?...
*Monotonluk  mu?...

Geçiniz bunları...

Bunlar hep vardı zaten. Bize gerçekler lazım. Bizi , sevdiklerimiz, çocuklarımız ve de dahi insanlığı ne bekliyor açıklayınız?  Akşam yatıp, sabah kalabilecek miyiz endişesi var. Gittiğin yerden dönmemek edişesi var. Genç insanlar yaprak dökümü gibi gidiyorlar. 

Ölümü hiç bir yaş'ta kabullenmek kolay değildir elbet. Fakat bu son zamanlarda yaşanan, kayıplar çok büyük soru işaretleri uyandırıyor ve korkutuyor. Devamı da gelecek gibi duruyor zaten. 

Onca dert, yaşam savaşı, hastalıklar derken şimdi ise ani ölümler, insanları daha tediğin hale getirmiş durumda. Neyi bekliyorsunuz?... 24 saat içinde 10 insanı kayp edince mi araştırmaya koyulacaksınız?.. 

 Taammüden adam öldürmek cinayet sayılıyor değil mi? Açıklanmayan her kayıp bunla eşdeğerdir benim gözümde. 

TEKRAR SORUYORUZ BU İNSANLARA NE OLUYOR?...

KARAKUŞ