Rum Elektrik İdaresi (AİK) Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Müdürü ve diğer yetkililer dün Vasiliko’ya giderek buradaki elektrik santralinin eski haline getirilmesi çalışmalarını denetledi.

Haravgi “Vasiliko’nun Tamiri Çalışmaları Yoğun Şekilde Sürüyor” başlıklı haberinde, denetlemede, çalışmaların program dahilinde devam ettiğinin saptandığını yazdı.

Habere göre program uyarınca temmuz ayının ilk günlerinde 5 numaralı ünitenin (150 megavat gücündeki buhar türbinlerinin) açık devrede işlemeye başlaması bekleniyor. Bu ünitenin Ağustos 2012’de kapalı devre çalışmaya başlaması ile 70 megavat daha elektrik üretilecek.

AİK tarafından yayınlanan açıklamada, 5’inci ünite ile aynı güce sahip 4’üncü ünitenin Temmuz 2012 itibarıyla açık devre, 2012 sonbaharında da kapalı devre olarak işletilmeye başlanacağı; bu yıl sonundan önce 130 megavat gücündeki 3’üncü ünitenin de devreye girmesinin beklendiği açıklandı.  Her biri 130 megavat gücündeki 1’inci ve 2’nci üniteler ise 2013 yazından önce devreye sokulacak.