Mikroskop altında incelenen alkol çeşitleri, renk tonları ve farklı şekilleri ile adeta sürreal birer sanat eserine benziyor.

Bir slide üzerinde kristalize edildikten sonra bu şekilde fotoğraflanabilen alkol damlaları, büyüleyici renkleriyle tabloları andırıyor.

1990 yılında Florida Eyalet Üniversitesi'nde araştırmalar yapan bilim insanı Michael Davis'in, laboratuvarına fon bulmak için kullandığı bu yöntem, şimdilerde ticarete dökülmüş durumda.

Belki de bazı mekanlarının duvarlarında, aslında mikroskop görüntüsünün fotoğraflandığı bir Cin Tonik resmi görüyor da sürreal bir çalışma olduğunu düşünüyorsunuzdur. 

Tekila:
 Koyu görüntü, büyük olasılıkla agave bitkisinden yapılan tekiladaki yüksek fruktoz (meyve şekeri) düzeyi ya da agave deki esans yağlarının yoğunluğundan kaynaklanıyor olabilir.


Viski:

Viskinin koyu kehribar rengi, içinde olgunlaştığı ve viski kimyasının büyük kısmının gerçekleştiği fıçıdan kaynaklanıyor.


Votka:
Görüntüdeki kürecikler, içki içinde çözünen katı parçacıklardan (bu örnekte şekerden) oluşuyor. Renk paleti sınırlı; çünkü votka damıtılıp saflaştırılması için odun kömüründen süzüldüğü için renk veren yağlı tat bileşikleri öbür içkilere göre daha az sayıda kalıyor.


Beyaz (dry) martini:
Görüntüdeki uzun çizgiler esans yağlarının görece yüksek varlığı ya da içkiye “buruk” tadını veren tanin benzeri bileşiklerden kaynaklanıyor olabilir.


White Russian
white russian
Cin Tonik

Cin Tonik

Beyaz Şarap


Martini


Sert Bira



Kırmızı Şarap



Votka Tonik


Alman Birası



Kola


Belçika Birası


Portakal Suyu


İrlanda Birası


Cosmopolitan Kokteyli