Lapta’da yaşayan 25 yaşındaki Kıbrıslı genç bir kadının kaldığı ev, “2012 yılında, Kıbrıs’ta hâlâ böyle bir ev var mı?” dedirtiyor. Adını açıklamak istemeyen ve yüzünü gizleyen genç kadın, 2 yıldan beri elektriği ve suyu olmayan evde sefalet içinde yaşıyor.
   Köpeğiyle birlikte yıkılma tehlikesi bulunan ve pislikten geçilmeyen evde yaşam mücadelesi veren talihsiz kadın, Lapta Belediyesi’nin kendisine sağladığı imkânlarla hayatta kalmaya çalışıyor.
   Evde elektrik, su, elektrikli herhangi bir alet, doğru dürüst eşya bulunmuyor. Pislik içinde, çöpe dahi atılamayacak kadar eski eşyalar üzerinde akşamları uyuyan genç kadın, aylardır yıkanmadı.
   Esas Lapta yerlisi olan ve ailesi 1974 öncesinde de bu şirin köyde yaşam süren talihsiz kadın, yıllar önce babasını kaybetmiş… Genç kadının annesinin akıbetinin ne olduğunu bilen yok.
   Kardeşlerinin kendisini kaderine terk ettiğini anlatan genç kadın, iş bulup çalışmak istediğini, ancak suyu olmadığından dolayı yıkanamadığı için hiçbir işe alınmadığını söyledi.
   Elektriği ödeyecek durumda olmadığı için 2 yıl önce yaktığı mumdan dolayı evi de yanan 25 yaşındaki kadın, elektriği ve suyu olan bir ortamda insan gibi yaşayıp, hayatını devam ettirmeyi hayal ettiğini belirtti.