BAĞIMSIZ ADAYLIĞINI BASIN TOPLANTISIYLA AÇIKLADI

Rum Dışişleri eski bakanlarından Yorgos Lillikas, Güney Kıbrıs’ta Şubat 2013’te yapılacak başkanlık seçimi için adaylığını ilan etti.

Rum radyosu Lillikas’ın, Rum Yönetimi Başkanlığı’na talip olduğunu, kendi siyasi ofisinde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladığını duyurdu.

“Hiçbir adayın veya partinin vatanseverliğini ve niyetini sorgulamadan, 2013 Başkanlık Seçimleri arifesinde kendimi halkın takdirine sunuyorum” diyen Yorgos Lillikas, merkez alandaki siyasi güçlere işbirliği mesajı gönderdi.

Lillikas, “Benim farkım, Türk taleplerini tatmin ederek adil, demokratik ve yaşayabilir bir çözüme ulaşabileceğimiz anlayışındaki politika ve stratejilere karşı olmamdır. Bizi trajik ve tehlikeli çıkmazlara sürükleyen bu politikadan başka seçenek olmadığı yanlış tezine sürükleyen pasif düşünceye karşıyım” dedi.

Yorgos Lillikas bağımsız aday olmakla hedefinin; toplumsal ittifaka dayanarak, “milli davada” diye nitelediği Kıbrıs sorununda talepkar strateji gütmek ve Rum halkının 24 Nisan 2004’teki referandumda ortaya koyduğu iradenin devamını getirmek niyetinde olduğunu söyledi.