Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un Anadolu Ajansı’na (AA) verdiği özel mülakat bugünkü Rum gazeteleri aracılığıyla Rum kamuoyuna aktarıldı.

Fileleftheros röportajdan alıntıları okurlarına; “Yeni Hükümetle Ekonomi Düzelmeye Başlayacak’... Başpiskopos: Kilise’nin Gelirleri Yüzde 50 Düştü... ‘Hristofyas’ın Müzakerelerden Ayrılması Gerekirdi’” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Gazete II. Hrisostomos’un Rum ekonomisinin iyileşmesi için Güney’de kurulacak yeni hükümete yatırım yaptığını, AA’ya verdiği röportajda “Başkan Hristofyas ‘tedbir almadı ve bugün de almıyor’” dediğini yazdı.

Politis, AA’nın röportajından derlediği haberini “Başpiskopos’tan Hristofyas’a Eleştiri, Erdoğan’a Methiye... Suçlu, Komünist... Erdoğan Akıllı” başlığıyla yansıttı.

Haravgi AA’nın röportajını tam metin olarak verdiği haberine “Başpiskopos Hükümeti ‘Topa Tutuyor... Türk ‘Anadolu’ya Konuşurken, Başkan Hristofyas’a Saldırıyor” başlığını attı.

Alithia da röportajı “Maliye Bakanı Gibi Konuştu... Başpiskopos Hrisostomos: ‘Yeni Bir Hükümetle Ekonomi 6 Ay İçerisinde İyileşebilir’... ‘Hristofyas’ın Tedbir Almadığını, Bugün de Almadığını Düşünüyorum. Maaşlarımızdan Yüzde 5 Kesinti Yapılsa Kıbrıs’ın Sorunları Çözülür’” başlık ve spotlarıyla tam metin verdi.