Rum Ortodoks Kilisesi’nin, ekonomik krizin aşılmasına, yeni iş alanları açılmasına ve ekonominin kalkınmasına yardımcı olabilmek için, bankacılık ve enerji sektörlerine milyonlarca Euro’luk yatırım yapacak.

Fileleftheros gazetesi, “Milyonlarca Euro’luk Yatırım... Kilise’nin Gündeminde Krizin Aşılması İçin Bankalar ve Enerji” başlıklarıyla aktardığı haberinde, Başpiskopos II. Hrisostomos’un dün, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile görüştüğünü ve Kilise’nin böyle bir yatırım yapma niyetinde olduğunu dile getirdiğini yazdı.

Habere göre II. Hrisostomos, Hristofyas ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, “Kilise olarak memleketin ilerlemesini istediklerini ve bu doğrultuda birtakım yatırımlar yapmaya hazır olduklarını” söyledi.

II. Hrisostomos, yapacakları bu yatırımın aynı zamanda “Kilise’nin iyiliği için” olduğunu ve ekonomik temel olmadan,  hiçbir manevi çalışma yapılamayacağını kaydetti.

Enerji alanında yapılacak yatırımların daha çok güneş parkları ve diğer enerji üretim tesisleri inşa edilmesine yönelik olacağını belirten II. Hrisostomos, bankacılık sektörüne yapılacak yatırımlarla ilgili fazla detaya inmedi.

Kilise ile Rum hükümeti arasında imzalanan taşınmaz mal (vergilendirme) anlaşmasıyla ilgili olarak ise II. Hrisostomos, geçtiğimiz cuma günü devlet fonlarına 2 milyon Euro aktarıldığını ve yıl sonuna kadar, teyit edilen 20 milyon Euro’nun tümünün aktarılacağını söyledi.

Habere göre II. Hrisostomos, Kilise ile Rum hükümeti arasında imzalanan anlaşmadan dolayı Hristofyas’a teşekkürlerini de sundu.

CIPA’DAN 5 YILLIK STRATEJİK YATIRIM CEZBETME PLANI

Gazete, bir diğer haberinde de, Rum Yatırımların Cezbedilmesi Örgütü’nün (CIPA), Güney Kıbrıs’a yatırım yapılmasını sağlayacak 5 yıllık bir stratejik plan üzerinde çalıştığını yazdı.

Haberde, CIPA yetkililerinin dün, Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis ile konuyla ilgili görüşme yaptıkları belirtildi.

Gazete, Silikiotis’in CIPA yetkilileriyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, CIPA’nın planıyla ilgili memnuniyet duyduğunu söylediğini, bunun yanı sıra Rum Turizm Örgütü’nün (KOT) Kanada devi “Triple Five” şirketi yetkililerine, “Kıbrıs turistik ürünlerinin” ABD’de tanıtılmasının ileriye götürülmesi teklifinde bulunduğunu belirttiğini yazdı.