Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Efthimios Flurencos’un, Rum Hava Trafik Kontrolörlerinin grevlerine devam etmesi durumunda yurtdışından personel getireceği uyarısına tepki gösterildiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesine göre, geçen hafta grev yapan ve yarın grevlerine devam edecek olan Rum Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (PASEEK) dün yaptığı açıklamada, bakanın önerisi karşısında şaşkınlık içerisinde kaldıklarını belirtti.

Böyle bir durumun, bir Avrupa ülkesinde görülmediğini belirten sendika, Güney Kıbrıs “FIR”ının bölünmez olduğunu, çünkü Rum kontrolörlerinin son 35 yıldır bunu gece gündüz “Türkiye’nin sinsiliklerinden” savunduğunu iddia etti.

VASİLİKO ÇİMENTO FABRİKASINDA GREV

Haravgi gazetesi de Vasiliko çimento fabrikası çalışanlarının, şirketle aralarında bazı konularda anlaşmazlık olması nedeniyle başlattığı grevinin dün 4’üncü gününe girmesiyle inşaat sektöründe büyük sorunların ortaya çıktığına değindi.

Gazete Vasiliko Çimento Fabrikasındaki greve bağlı olarak, Rum Hazır Beton Üreticileri Birliği’nin, çimento eksikliğinden dolayı çalışmalarını bugünden itibaren erteleme kararı aldığını aktardı.

MEZBAHANIN ÖNÜNÜ KESTİLER

Politis gazetesi ise Rum hayvan tüccarlarının ve kasapların, 28 çalışanın işten çıkarılmasının ardından uygulanması beklenen yeni kesim programını protesto ederek, dün sabah bir süreliğine Köfünye (Geçitkale) mezbahası girişini kapattığını ve mezbahaya girişlere izin vermediğini yazdı.