Resim yapmak yetenek ve pratik ister. Ancak tüm bunların yanında artık sizler de en az profesyoneller gibi resim yapabileceksiniz. Nasıl mı?

Karakalem çizim yapmak kesinlikle bir yetenek işi, ama artık bunu kolaylaştırmak için “NeoLucida” var.

NeoLucida aslında çok karmaşık veya ileri teknoloji ürünü bir cihaz değil, sizin için kendi kendine çizim de yapmıyor.

NeoLucida özetle hareketli bir kolun ucuna takılmış bir prizmadan oluşuyor. Çizmek istediğiniz nesneyi karşınıza, kağıt kalemi de önünüze koyuyorsunuz.

Prizmadan baktığınızda karşınızdaki nesne kağıdın üzerindeymiş gibi görünüyor. Siz de böylece sanki üzerinden geçer gibi kolayca çizim yapabiliyorsunuz.

Pablo Garcia ve Golan Nevin, klasik ve eski “Camera Lucida” örneklerini incelemişler ve günümüze uyarlamaya karar vermişler.

Camera Lucida, fotoğrafın bulunmasından önce aynı işi elle yapmaya yarayan bir aletti. Özellikle sanat öğrencileri için, el yeteneklerini geliştirmede çok işe yarayan bir alet.

Ama burada önemli olan nokta sanat ve teknolojiyi biraraya getirerek bir tartışma yaratmak olduğunu söylüyor NeoLucida’nın yaratıcıları.

Her ne kadar bu yöntemle çizim yapmak yetenekten çok düzgün kalem tutabilmeyi yeterli hale getirse de, işin içine kendi sanatsal becerilerinizi katıp çok güzel ve keyifli çalışmalar yapmak mümkün.

Garcia ve Nevin ilk olarak yola çıktıkları Kickstarter kampanyası başarılı olduktan sonra, şimdi ikinci tur üretime geçiyorlar. NeoLucida’yı 47 dolar’a sipariş etmek mümkün.

Size neredeyse kusursuz çizimler yaptıran NeoLucida'nın nasıl çalıştığını ve onu kullanarak yapılan çizimleri gösteren videoyu izlemek için tıklayın.