Reiki nedir?

Reiki, tüm canlıların içinde ve çevresinde sınırsız miktarda bulunan temel yaşam gücüdür. Bunun kaynağının Evren'in yaradılış noktası olduğunu söyleyebiliriz… Yaşadığımız her türlü kötü olay ve dış dünyadan aldığımız negatif etkiler vücudumuzun her bir hücresinde hafızaya alınmaktadır. Bu, bizi fiziksel olarak etkilediği gibi iç dünyamızda da bir takım aksaklıklara yol açar ve bize örneğin uykusuzluk ve kendine güvensizlik şeklinde geri döner.

Reiki, alternatif tıp yöntemleri ile tedavi yapanlar tarafından destekleyici olarak kullanılmaktadır. Örneğin, bir fizyo-terapist eğer Reiki kanalı ise zaten kendi başına yararlı bir tedavi yöntemi olan masajı uyguladığında bu masajın şifa gücü onun ellerinden akan Reiki’nin etkisiyle bir kaç katına çıkar.

Tüm canlılar bu enerji ile yüklenmiş olarak doğarlar, fakat yıllar geçtikçe enerjinin bedenimize girişini sağlayan kanal kirlenip tıkanır. Bunu tıkanmış bir boru gibi düşünebiliriz. İşte Reiki Master’ın yaptığı şey bu kanalı temizleyerek açmak ve bedenimizde bulunan çakra dediğimiz enerji merkezlerine güçlü enerji yollayarak bunları yeniden aktive ederek (uyandırarak) enerji akışına hazır duruma getirmektir.

Bu işlem 4 kademeden oluşur ve sadece bu konuda yetkinlik düzeyine ulaşmış yetkili Reiki Master’ları tarafından uygulanabilir. Bu işlemi takip eden 21 gün içinde öncelikle kendi kendimize enerji veririz. Böylece beden kendini yeniler, terleme, dışkı ve idrar yoluyla vücutta birikmiş olan her türlü toksinler ve zehirler atılır. Bundan sonra Reiki, artık hayat boyu bizimledir...

REİKİ - EVRENSEL YAŞAM ENERJİSİ

Reiki kelimesi, Japonya’da yaşam gücü ve hayat enerjisi kullanılarak gerçekleştirilen tüm tedavi yöntemlerini tarif etmek için kullanılmaktadır. Reiki içimizde ve etrafımızda akan yaşam enerjisinin adıdır. Reiki, aynı zamanda evrensel yaşam enerjisini aktive etme, ayrıca bu metodu kullanma ve aktarma anlamına gelmektedir.

REİKİ KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Herkes, ama herkes Reiki kanalı olabilir, yeter ki istesin... Bunun için yapılması gereken tek şey bir Reiki Master’ı tarafından bedenimizde bulunan ancak zamanla tıkanmış olan enerji kanalının açılması ve çakralarımızın enerji ile yüklenip uyandırılmasıdır. İşte bundan hemen sonra kendimize ve başkalarına enerji vermeye hazır duruma geliriz. Reiki kanalı olmak bizi diğer insanlar karşısında daha üstün bir hale getirmez. Bu tüm insanlara doğuştan verilmiş bir haktır ve biz sadece aktarıcı olarak görev yaparız.

İNİSİYASYONLA REİKİ KANALI HALİNE GELMEK

Reiki kanalı olmak arzusunu taşıyan kişiler, bir Reiki Master’ından inisiyasyon alarak kolaylıkla evrenin yaşam enerjisinden hem kendilerini hem de çevrelerindeki ihtiyaç duyan kişileri yararlandırmaya başlayabilirler.

İnisiyasyon sürecini diğer eğitim-öğrenim tekniklerinden ayıran unsur, hem fiziksel hem de ruhsal gelişmenin sağlanmasıdır. Reiki Master, inisiyasyon süresince hem teorik hem de pratik eğitim vermenin yanısıra, enerji kanallarını da açarak kişinin Reiki kanalı haline gelmesini sağlar.

Reiki Master’ın uyguladığı açma seansı sırasında çok farklı duygular yaşanabilir; Özel hiç bir şey hissedilmeyebileceği gibi, derin bir rahatlama veya titreme, ya da ateş basması, kendinden geçme, ışıklar, hayaller görme, soğuma hissi… Bunların hepsi normaldir ve her kişi kendi deneyimini farklı yaşamaktadır. Bedenimiz sadece kendi ihtiyacı olanı almaktadır. Reiki Master tüm akışı kontrol etmektedir ve hissettikleriniz ne olursa olsun kesinlikle açılma gerçekleşmektedir.

REİKİ VE HASTALIKLARIN TEDAVİSİ

Reiki, ellerimiz kullanılarak gerçekleştirilen bir şifacılık tekniğidir. Ancak geleneksel tıp uygulamalarına alternatif bir teknik olarak algılanmamalıdır. Genelde tıbbi uygulamaların yanında tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olarak algılanması gereken Reiki, pek çok durumda tıbbın çözmekte zorlandığı veya çok uzun süren tedavi süreleri gerektiren durumlarda kimi zaman 'mucize' olarak nitelendirilebilecek sonuçlar da yaratmaktadır. Buna karşılık, fiziki müdahalenin gerektiği aşamalarda ve acil durumlarda tıbbi uygulamalar kaçınılmazdır.

Reiki bütünüyle, içinde yaşam enerjisi taşıyan her canlının sahip olduğu bağışıklık sistemininin düzensizliklerini giderir, güçlendirir ve hastalık ve rahatsızlıkların semptomlarına değil kaynağına giderek iyileştirme sağlar.

Bu nedenle, daha çok hastalıkların semptomlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen tıp uygulamalarına bir alternatif değil, tam anlamıyla gerekli bir desteği verir. Bu yolla çok daha çabuk bir iyileşme gerçekleşir. Bununla birlikte Reiki, düzenli uygulama gerçekleştirildiğinde mevcut bağışıklık sistemimizin mükemmel çalışmasını sağlayarak çok önemli ölçüde hastalanmamızı ve rahatsızlıklarımızı önler. Bu hastalıklara tıbbın çare bulmakta zorlandığı ciddi ve korkulan türler de dahildir.

Reiki, tıbbın yetersiz kaldığı bir başka boyutta da, kişinin ruh ve beden bütünlüğü ve içsel barışının sağlanmasında en büyük yardımcıdır. Bunun oluşturduğu huzur ortamı, çevremizle olan ilişkilerimizde uyum ve barışı getirmekte ve bir çok hastalığın oluşumunda önemli rolü olan stresin giderilmesini sağlamaktadır.

Reiki’nin özellik gösteren hastalık ve rahatsızlıklar için, genel uygulamalar dışında, birebir endike şekilde yapılan tedaviler, bu konularda yeterliliklerini arttırmış ve kendilerini bu konuya yönlendirmiş Reiki Pratisyenleri ve Reiki Master’ları tarafından gerçekleştirilmektedir.

REİKİ VE DİN

Din, tutunulacak bir inanç, Reiki ise sadece bedenimizle ilgili bir şeydir. Yani, Reiki’nin inançla hiç bir ilgisi yoktur ve dinlerin yerini alamaz. Ancak bazı durumlarda dindar olmayan kişileri yaradan kavramına yaklaştırdığı ve dinlerin felsefesini anlama çabasına yönelttiği görülmüştür. Reiki tüm insanlara verilmiş bir şeydir; hiç bir din, mezhep, tarikat, ırk, millet v.s. ile özel bir bağı yoktur.

REİKİ VE İÇİNDE YAŞAM ENERJİSİ TAŞIYAN HERŞEY...

Reiki tüm insanlık için bir ödül, bir haktır. Sadece insan mı? Hayır! Aslında evrende var olan bütün canlılar, yani hayvanlar, bitkiler ve hatta bilimin cansız diye kabul ettiği ancak içinde kozmik ölçekte enerji devinimi taşıyan, yani ‘var’ olan herşey Reiki’den yararlanabilmektedir. Bu nedenle Reiki, bizi çevreleyen herşeye daha farklı yaklaşmamızı ve tümüyle çevremizle uyumlu bir varoluşu sağlar; Reiki’nin kullanılabileceği yerler sonsuzdur: Bitkilerinize Reiki verdiğinizde canlanır, gürleşir… Evinizdeki kediniz, köpeğiniz, sizdeki bu yeni enerjiyi farkeder, ihtiyacı olan bölgelerine elinizi koymanızı sağlar ve Reiki’den yararlanır… Hazırladığınız yemeğe uyguladığınız Reiki, yemeğin daha lezzetli ve besleyici olmasını sağlar, görüntüsü bile değişir… İleri aşamalarda Reiki’nin sembol ve mantralarıyla (anahtar sözcükler) çalışarak geçmişinize, geleceğinize Reiki gönderebilirsiniz, yaşadığınız ortamları koruyabilir, uyumlu hale getirebilirsiniz, fiziki temasınız gerekmez hale gelir, uzaktan Reiki yollayabilirsiniz, hem de sınır tanımadan…