KTÖS,  PAZARTESİ 17 OKULDA UYARI GREVİ YAPACAK

“ELLERİNDE ÖĞRETMENLİK DİPLOMASI OLAN GENÇ ÖĞRETMENLERE GÖREV VERME YERİNE KURULTAYA YÖNELİK, UYDURUK BİR GEÇİCİLİK SINAVI YAPMA KARARI ALAN EĞİTİM BAKANLIĞI GÜVEN VERMEYEN BİR KURUMDUR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  pazartesi 17 okulda uyarı grevi yapacak.

KTÖS Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür yazılı açıklamasında, “Ellerinde öğretmenlik diploması olan genç öğretmenlere görev verme yerine parti delegelerini memnun etme ve kurultaya yatırım yapma amacıyla uyduruk bir geçicilik sınav yapma kararı alan Eğitim Bakanlığı güven vermeyen bir kurumdur” diyerek, bakanlığın Salı günü öğretmenleri sınav yapma girişimini reddettiklerini belirtti.

Okulların açılmasının üzerinden bir  ay geçmesine rağmen birçok okulun öğretmensiz olduğunu belirten Özhür,  “Tüm işbirlikçilik, işbilmezlik ve partizanlıklara rağmen, öğretmenlerimiz vicdanı ile hareket etmiştir.

Gelinen noktada yapılanlarda ne KTÖS ne öğretmen ne velilerimiz ne de çocuklarımız sorumludur. Kamu Hizmeti Komisyonu’nda yaşanan skandalın sorumluları öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın geleceği ile oynamıştır. Karpaz bölgesi okullarını öğretmensiz bırakmışlardır. Bu kabullenilebilir bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

KTÖS, pazartesi günü 08.00-11.00 saatleri arasında şu okullarda uyarı grevi uygulayacak:

“Dipkarpaz, Yeni Erenköy, Yedikonuk, Büyükkonuk, Çayırova, Ziyamet, Yeşilköy Menteş Zorba, Kumyalı, Alsancak, Dikmen, Necati Taşkın, Hamitköy Dr. Fazıl Küçük, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu, Arabahmet, Mehmetçik, Balıkesir-Meriç, Geçitkale İlkokuları”.

Hükümeti, eğitimi de partizanlık ve şaibelerle çökerterek toplumsal travma yaratmakla suçlayan Özhür, “Çocuklarımızın eğitim-öğretim hakkını elinden alan, büyük bir heyecanla görev bekleyen genç öğretmen adaylarının geleceği ile oynayanlara verilecek cevabımız vardır” dedi.

“UYDURUK GEÇİCİLİK SINAVI…”

Eğitim Bakanlığı’nın ve hükümetin icraatlarının objektif olacağına inanmadıklarını; bakanlığın  salı günü öğretmenleri sınav yapma girişimini reddettiklerini ifade eden Özhür şunları kaydetti:

“Ellerinde öğretmenlik diploması olan genç öğretmenlere görev verme yerine parti delegelerini memnun etme ve kurultaya yatırım yapma amacıyla, uyduruk bir geçicilik sınav yapma kararı alan Eğitim Bakanlığı güven vermeyen bir kurumdur.

Eğitim Bakanlığı’nın ve hükümetin icraatlarının objektif olacağına inanmıyoruz. Bakanlığı’nın Salı günü öğretmenleri sınav yapma girişimini reddediyoruz.

Adı şaibelerle anılacak böyle bir hükümetin, Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı sınavın adaletine inanmıyoruz.  Bu hükümet bizi temsil etmemektedir. Bu sınav ancak ve ancak ‘partiye delege yazma sınavı’ olarak anılacaktır.”

Özhür, gelinen noktada sendikanın, öğretmen eksikliklerinin tamamlanması, Öğretmenler Yasası’na göre İlkokul ve Okulöncesi Öğretmeni 79 tane gencin atanması, Eylül ayı başından beri yapılan geçici görevlendirmelerin durdurulması konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Özhür, “Hükümetin vurdumduymaz ve partizanca icraatlarına devam etmesi eylemlerimizin artarak devam etmesini doğuracaktır” dedi.