İKİNCİ TUR İZİNLER İÇİN ÇIKILAN İHALENİN SONUÇLARI 11 MAYIS’TA

Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis, Noble Energy şirketi teknokratlarının, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ndeki (MEB) 12. Parselde bulunan doğalgazın sondaj programını sunmak üzere 17 Nisan’da Güney Kıbrıs’a gideceğini açıkladı.

Haravgi gazetesinin haberine göre Silikiotis, Noble teknokratlarıyla yapacakları görüşmede, doğalgazın 12. parselden Vasiliko’ya ne zaman ve ne kadar gideceği konusu ile verilen sözlerin tutulacağıyla ilgili hangi teminatları verdikleri konusunu ele alacaklarını kaydetti.

Habere göre Silikiotis, “Kıbrıs bölgesindeki doğalgazın”, Avrupa meselesi haline dönüştüğünü ve kendisinin de, konuyla ilgili Brüksel ile sürekli istişare içerisinde olduğunu söyledi.

Silikiotis, doğalgaz için ikinci tur izin ihalesiyle ilgili olarak ise, 11 Mayıs’ta hangi şirketlerin hangi parsellerle ilgili ne gibi teklifler verdiğinin öğrenileceğini belirtti.

Öte yandan Alithia gazetesi de, geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos’un, adadaki temasları çerçevesinde yakın arkadaşı olduğu belirtilen tanınmış işadamı Fotos Fotiadis ile birlikte doğalgaz konusunda görüşme yaptığını yazdı.

Gazete, bir diğer haberinde de, Rum Enerji Düzenleme Dairesi (RAEK) Başkanı Yorgos Siammas’ın, Güney Kıbrıs’ta elektrik enerjisinin yetersizliği diye bir durum bulunmadığını teyit ettiğini kaydetti.

Habere göre Siammas, 120 megavat gücünde ek ünite inşa edileceğini de söyledi.