Milyon Dolarlık Şirket Sahibi Kardeşler, Başarılarını Annelerinin Her Gün Sorduğu Bir Soruya Bağlıyor


Bert ve John Jacob kardeşler yıllarca Boston sokaklarında bir minibüsün arkasında tişört satarak geçinmeye çalıştılar. 1994’te kendi tişört tasarımlarını yapıp satma fikri akıllarına geldiğinde bankada sadece 78 dolarları vardı. Fakat yılmadılar. İkilinin Life is Good (Hayat Güzeldir) adlı şirketleri bugün milyon dolarlık bir iş. Onlara göre bu başarının arkasında, annelerinin onlara her gün sorduğu bir soru yatıyor.

“Bugün başınıza gelen güzel şeyler neler?”

Fakir bir ailenin 6 çocuğundan en küçük ikisiydi Bert ve John. Abileri henüz ilkokulda okurken anne ve babaları kötü bir trafik kazası geçirdi. Anneleri birkaç küçük yaralanmayla atlatmıştı kazayı. Fakat babaları ağır yaralar almış ne yazık ki sağ elini kullanamaz hale gelmişti. Bu olay onun ruh durumunu da olumsuz etkilemiş ve aile evi huzursuz bir yer olup çıkmıştı. Bunca acıya ve sıkıntıya rağmen anneleri hayatın güzel olduğuna inanıyordu ve her akşam hep beraber yemeğe oturduklarında çocuklarına bu soruyu soruyordu:

“Bugün başınıza gelen güzel şeyler neler?”


Bu soruyla evin tüm atmosferi değişiyor ve herkes günün komik, mutlu, tuhaf anlarını düşünmeye başlıyordu. Sıkıntılar yerini iyimserliğe bırakıyor, masanın neşesi bir anda yerine geliyordu.

Bert ve John Jacob kardeşler, annelerinden olumlu olmanın her gün yaptığımız bir seçim olduğunu öğrendiklerini söylüyorlar. Bu yüzden bugün, dünya çapında binlerce mağazada satılan tişörtlerinin çoğunda “Hayat güzeldir.” sloganı yer alıyor.