ANA İSALE HATTINDAKİ PATLAKLAR NEDENİYLE SUYUN TASARRUFLU KULLANILMASI İSTENDİ

“TAŞKINKÖY BÖLGE SAKİNLERİ SUYU KAYNATIP KULLANSIN”

Lefkoşa  Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Cemal Bulutoğluları, Dikmen deposundan  Lefkoşa’nın bazı bölgelerine su sağlayan ana isale hattının değişik noktalarında patlaklar oluştuğunu belirterek,  mevcut suyun tasarruflu kullanılması çağrısında bulundu.

LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları yaptığı açıklamada,  sorunun çözümlenmesi için   yetkililerin yoğun şekilde çalıştığını belirterek, ikinci bir duyuruya kadar  halkın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanç belirtti.

TAŞKINKÖY’LE İLGİLİ AÇIKLAMA

Öte yandan LTB Su İşleri Şube Amiri Fikri Özgüvenli ile İş Yeri İzinlendirme ve Denetim Şube Amiri Levent Özverel, Taşkınköy bölgesinde yaşanan soruna dikkat çekerek ortak açıklamada bulundular.

Açıklamada,  Ortaköy, Taşkınköy, Göçmenköy, Marmara, Küçük Kent, Türksen Evleri, Öğretmen Evleri, hastane yanı ve karşısındaki bölgeler, Dumlupınar, Kıbrıs Gazetesi karşısı ve Ortaköy Lemar arkası bölgelerinde yaşayan vatandaşların söz konusu patlakların  tamirat işlemleri bitirilip bölgelere düzenli su verilinceye kadar su kullanımı konusunda dikkatli olmaları istendi.

LTB ekiplerinin  tüm yoğunluğu ile yürüttüğü çalışmalara rağmen, Taşkınköy bölgesi su hattındaki problemin  tam olarak giderilemediği ve bölgeye sağlanan suyun kullanıma uygun, hijyenik seviyeye getirilemediği vurgulanarak, bu nedenle sebze-meyve yıkama, diş fırçalama ve bunun gibi işlemler için suyun kaynatılarak ve depolarda klorlama yapılarak kullanılması (klor, belediyeden veya muhtarlıktan temin edilebilir) veya durulama amacıyla temiz içme suyu tercih edilmesi, bunun yanı sıra şebeke suyunun kesinlikle içilmemesi gerektiği kaydedildi.