Dışişleri Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Kalkınma Bankası ortak organizasyonunda, “Fırsatlar Adası” sloganıyla düzenlenen “Kuzey Kıbrıs’ta Yatırım Formu”, bazı Rum gazetelerine de konu oldu.

Fileleftheros gazetesi “İslami Yüceltme (Terfi) Parmağı... Tanınma Panayırı İçin Yatırımcıları İşgal Altındaki Bölgelere Taşıdılar” başlıklarıyla yer verdiği haberinde, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın, Ankara’nın Kıbrıs için oluşturduğu ileri sürülen B planının bir kısmını uygulayarak, KKTC’ye daha güçlü bir şekilde müdahale etmekte olduğunu ileri sürdü.

Dün KKTC’de yapılan yatırım forumunun da bu çerçeveye dâhil olduğunu iddia eden gazete, BM Genel Sekreteri Ban ile Genel Sekreterin Özel Danışmanı Aleksander Downer arasında 19 Nisan’da New York’ta gerçekleştirilecek olan kritik toplantı öncesinde, hem Güney Kıbrıs’a, hem de BM’ye yönelik mesajlar gönderilmekte olduğunu ifade etti.

Gazete haberinin devamında, forumda yapılan konuşmalara yer verdi.

Politis gazetesi ise “Derviş Eroğlu: Korkusuzca... Yatırım Yapın” başlıklı konuyla ilgili haberinde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve diğer yetkililerin forumdaki konuşmalarına yer verdi.