Türkiye-AB KPK Üyesi Keller, AB dönem başkanı olmaya hazırlanan Rum kesimine tepki gösterdi: Rumlara 'kendi sorununu çözemiyorsun, AB'deki sorunları nasıl çözeceksin?' derler.

Avrupa Parlamentosu (AP) Kıbrıslı Türkler ile Yüksek Temas Grubu Üyesi Franziska Keller, Rum yönetiminin Kıbrıs'ta çözüm olmadan AB dönem başkanlığını üstlenmesi halinde “Kendi sorununu çözemiyorsun, AB içindeki sorunları nasıl çözeceksin” eleştirisine hedef olacağını söyledi.

AP'de basın toplantısı düzenleyen Yeşiller grubunun Alman Üyesi Keller, “Kıbrıslı Rumlar sürekli (AB'nin bu sorunla ilgisi yok) diyor. Ama çözüm olmadan dönem başkanlığını üstlenirse bu AB'nin sorunu olacak.

AB'de bakanlar ve devlet başkanları düzeyindeki toplantılarda diğer üyeler Rumlara (Bizi zor durumda bırakıyorsun. AB'ye başkanlık yapıyorsun ama kendi sorununu çözemiyorsun. AB'deki sorunları nasıl çözmeye çalışacaksın) diyecekler. Umarım bu şekilde (Rumlar üzerinde) daha farklı bir baskı oluşturulur” şeklinde konuştu.

Keller, Türkiye'ye de, Kıbrıs Rum kesiminin dönem başkanlığı sırasında ilişkileri askıya alacağını açıklayarak malumu ilan etmek yerine birleşik Kıbrıs dönem başkanlığı çağrısını daha güçlü seslendirmesini tavsiye etti.

Bir süre önce Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Özel Temsilcisi Kudret Özersay absürd devletin absürd dönem başkanlığı deyip, kendi sorununu çözmeden dönem başkanı olursan o zaman sana AB'deki sorunları nasıl cözeceksin diye sormazlar mı vurgusu yapmıştı...