Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan’ın bir heyetle birlikte dün Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ı ziyaret ettiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesine göre, yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından İzcan, Hristofyas ile oldukça yararlı ve özlü bir görüşme yaptıklarını, müzakerelerle ilgili görüşlerini dile getirdiklerini, Hristofyas’tan müzakere masasındaki her konu ve detayla ilgili gelişmeleri dinlediklerini söyledi.

Habere göre İzcan, Hristofyas’a Kıbrıs sorununda gelinen noktayla ilgili endişelerini dile getirdiklerini ve gelinen noktanın iyimserlik yaratmadığını söylediklerini kaydetti. İzcan, iki gün önce de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştüklerini ve aynı konuları tartıştıklarını ifade ederek, müzakere masasında birçok zorluk bulunduğunun görüldüğünü belirtti.

Kıbrıs sorununu çözmeyi istemeyen Kıbrıslı Türk ve Rum kesimlerin çabalarını yoğunlaştırdıklarını öne süren İzcan, bu kişilerin güçlerini birleştirdiklerini ve Kıbrıs sorununun çözümünü engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını iddia etti.

İzcan, Rum siyasi partilere de panik yaratmayı bırakmaları ve partisel menfaatleri ile hedeflerini, Kıbrıs sorununa karıştırmamaları çağrısında bulundu.