İspanya’nın, Orta Doğu ülkelerinde yaşamını sürdürmekte olan İspanya vatandaşlarının olası bir şekilde tahliye edilmesi durumunda, Larnaka havalimanı, limanı ve sivil havacılık tesislerini merkez olarak kullanmayı istediği ifade edildi.

İspanya’dan askeri bir heyetin geçtiğimiz Aralık ayında Larnaka havalimanı, limanı ve sivil havacılık tesislerini ziyaret ettiğini anımsatan Fileleftheros, bu ziyaretin akabinde, İspanya’nın diplomatik bir yolla Rum tarafıyla bir “teknik düzenleme” anlaşması imzalamayı istediğini yazdı.

Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin, konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulunu bilgilendirdiğini yazan gazete, Markulli’nin anlaşmanın imzalanmasından yana olduğunu belirttiğini kaydetti.

Gazete, Bakanlar Kurulunun ise son toplantısında, Dışişleri Bakanlığı himayesinde olmak üzere, İçişleri, Savunma ve Adalet Bakanlıklarını İspanya Savunma Bakanlığı tarafından önerilen anlaşma metnini Rum tarafının çıkarlarına uygun olacak şekilde gözden geçirme, metinde değişiklik yapma ve metindeki boşlukların doldurulması konusunda yetkilendirdiğini kaydetti.

Gazete, anlaşma metninin Rum Hukuk Dairesine gönderilmesiyle birlikte, Dışişleri Bakanı Markulli’nin de Bakanlar Kurulunu yeniden bilgilendireceğini ekledi.