İki kez tecavüz ettiği öz oğlu Mustafa Diker’i konuşmaması için vahşice öldüren sanık Erol Diker ile ilgili olarak devam eden ilk tahkikat duruşmasında dün Mustafa Diker’in öğretmeni Filiz Tezer ve sanığın dip komşusu Pınar Barut ile Haspolatlı Mehmet Gürpınar tanık kürsüsüne çıktı.

Çocuğun kaybolmasından sonra herkesin aramalara katılmasına rağmen Erol Diker, Özlem Diker ve İbrahim Diker’in evlerinde içki sofrası kurup mangal yaktıklarını kaydeden tanık Pınar Barut, sanıkların röportaj sırasında basın mensuplarına bütün gece çocuklarını aradıkları yalanını söylediğini vurguladı.

Mahkemede tanıklık yapan Mustafa Diker’in öğretmeni Filiz Tezer, olay yeri olan Haspolat’taki evde bulunan Mustafa Diker’e ait kanlı ödev kağıdını teşhis etti.

Maktul Mustafa Diker’in evine birçok kez gelip gittiği ve kendisine aç olması nedeniyle yemek de verdiğini ifade eden tanık Mehmet Gürpınar, Mustafa Diker’in son günlerde bisiklete binemediği,  yürümekte zorlandığı ve konuşmadığını söyledi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen dünkü oturumda İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık Erol Diker şahsen hazır bulundu.
Duruşmaya 5 Eylül Çarşamba günü 10:30’da yeni tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

Kanlı ödev kağıdını teşhis etti

Mustafa Diker’in diğer çocuklardan daha geri olmasından dolayı kendisiyle özel olarak ilgilendiğini kaydeden öğretmeni tanık 5 Filiz Tezer, bir gün yanağı kızarık okula gelen Mustafa Diker’e sebebini sorduğunda düştüğünü söylediğini belirtti.Konuyla ilgili okul müdürü Uğur Çınar ile konuşup ailesiyle görüşmek istediğini ifade eden Filiz Tezer, Mustafa Diker’in ailesinden hiç kimsenin okula gelmediğini söyledi.
Mustafa Diker’in 2 ile 5 Nisan 2012 tarihlerinde okula gelmediğini kaydeden Tezer, 6 Nisan 2012 tarihinde okula gelen Mustafa Diker’e sebebini sorduğunda rahatsızlığı nedeniyle okula gelemediğini söylediğini vurguladı.
Söz konusu gün normal dersleri yapıp ödevlerini vererek, çocukları eve yolladığını kaydeden Filiz Tezer, olay yerinde bulunan Mustafa Diker’e ait kanlı ödev kağıdını teşhis etti.

Hikaye anlattı

Sanık Erol Diker’in dip komşusu olan radyo programcısı tanık 6 Pınar Barut, evlerinin kapıları sürekli açık olmasına rağmen maktul Mustafa Diker geldikten sonra kapıları kapatmaya başladıklarını söyledi.
Erol Diker’in Mustafa Diker kaybolduktan sonra “bence oğlumu öldürüp kuyuya atıllar” dediğini ifade eden Pınar Barut, Şemse İri’nin Mustafa Diker’e bir şey yaptığı ve sonrasında suşu üzerine atmak için çocuğu kendisine yolladığına dair sanık Erol Diker’in bir hikaye anlattığını vurguladı.
   
Yiyip içtiler

Çocuğun kaybolmasından sonra herkesin aramalara katılmasına rağmen Erol Diker, Özlem Diker ve İbrahim Diker’in evlerinde içki sofrası kurup mangal yaktıklarını kaydeden Barut, sanık Erol Diker’in söz konusu günlerde sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında pornografik içerikli şeyler de paylaştığını dile getirdi.
Pınar Barut, Özlem Diker’in de yine aynı günlerde Facebook sayfasında aşk içerikli şeyler paylaştığını belirtti.
Bu şüpheli davranışlar üzerine konuyu gazeteci arkadaşı Çiğdem Aydın’a aktardığı ve evde nöbet tutmaya başladıklarını söyleyen Barut, Erol Diker, Özlem Diker ve İbrahim Diker’in röportaj yapmak isteyen Çiğdem Aydın’a bütün gece Mustafa’yı aradıkları yalanını söylediklerini vurguladı.

Pınar Barut, evine gelen Özlem Diker’in “Görüyor musun, neler yazmışlar? Yedirdim, içirdim evime aldığım halde kalkmış gitmiş komşulardan yemek istiyormuş utanmaz. Bildiğin nankör bu çocuk, bu nankörün eline düştüm kendi çocuğumu unuttum. Bana bir kaşık salça ver de çocuğuma yemek yapayım. Bu haberi yapan da hep o Çiğdem Aydın, yarın yine gelecek geberteceğim onu” dediğini belirtti.
Erol Diker’in komşularla konuşmasını duyması üzerine dışarıya çıktığını ifade eden Barut, Erol Diker’in “Çocuğumun acısını yaşayamıyorum, bütün haberlerde beni suçluyorlar. Bir daha gelirlerse hepsini geberteceğim” dediğini kaydetti.
Cesedin bulunduğunu haber sitelerinden öğrendikten sonra gazeteci arkadaşı Çiğdem Aydın ile morga gittiklerini ifade eden Barut, Özlem Diker’in burada “Bu çocuk bela oldu başımıza, hemen gitmem lazım bir avukat tutup kocamı kurtarmalıyım” dediğine şahit olduğunu belirtti.
Pınar Barut, Özlem Diker’in maktul Mustafa Diker’i hiçbir zaman istemediği ve eşi Erol Diker ile kavgalarının sebebinin de hep bu olduğunu söyledi.

Yemek istedi

Hasopolat’ta ilkokulun yakınlarında ikamet eden tanık 7 Mehmet Gürpınar, kepçe kulaklı ve kıvırcık saçlı olarak tarif ettiği maktul Mustafa Diker’i mart ayı içerisinde tanıdığını ve birçok kez evine gelip gittiğini söyledi.
Kendisine “dede” diye hitap eden maktul Mustafa Diker’in aç olduğunu belirtmesi üzerine karnını doyurduğunu kaydeden Gürpınar, Mustafa’nın “Annem babam beni sevmiyor, babam beni döver yemek yediğimi söyleme” dediğini vurguladı.
Maktul Mustafa Diker’in son günlerde bisiklete binemediği ve yürümekte zorlandığını dile getiren Mehmet Gürpınar, Mustafa’nın konuşmadığı ve içine kapandığını da söyledi.