Gazimağusa kazasına bağlı İnönü köyünde dün öğleden sonra ihmal nedeniyle akıllara durgunluk veren bir trafik kazası meydana geldi.
5 yaşındaki yeğen Alican, babası Mutlu Taştekin’in çalışır vaziyette bırakarak indiği otomobilin direksiyonunun başına geçti ve aracın önünde bulunan 18 yaşındaki teyzesinin üzerinden geçti.
Ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Seher Demir isimli genç kız, şimdi yaşam mücadelesi veriyor.
Tedbirsizlik yüzünden meydana gelen trafik kazası dün saat 17.00 sıralarında İnönü köyünde gerçekleşti.
Mutlu Taştekin isimli 28 yaşındaki baba, DS 184 plakalı otomobilini, Şehit Ertuğrul Sokak’taki evinin avlusunda çalışır vaziyette bırakarak aşağı indi. Bu sırada arka koltukta oturan 5 yaşındaki oğlu Alican Taştekin, babasının inmesini fırsat bilerek şoför koltuğuna geçti. Araç kullanmaya meraklı olan Alican, çalışır vaziyetteki aracın vitesini attı ve gaza bastı. Hareket eden otomobil, avluda duran 18 yaşındaki Seher Demir’e çarparak üzerinden geçti ve yaklaşık 50 metre gittikten sonra bahçe duvarına çarparak durabildi.
Alican Taştekin’in teyzesi olan Seher Demir kaza sonrasında ağır yaralandı. Akdoğan Sağlık Ocağı’ndan çağırılan ambulans ile hemen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Seher Demir’in durumunun kritik olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle Dörtyol Polis Karakolu ekipleri, “dikkatsizlik ve ihmal sonucu kazaya sebebiyet verme” ve “dikkatsizlik ve ihmal sonucu başka bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verme” suçlarından Mutlu Taştekin hakkında soruşturma başlattı.








Kaynak : Kıbrıs