Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Dış Helenizm Konseyi Fahri Başkanı Andrew Athens’i Başkanlık binasına kabul etti.

Fileleftheros gazetesi, Hristofyas’ın; görüşme sırasında Athens’i, “Kıbrıs halkının mücadelesinin büyük mücadele arkadaşı ve kardeşi” olarak nitelendirdiğini yazdı.

Habere göre Hristofyas, “mevcut zamanın kritik olduğunu; Türkiye’nin uzlaşmazlığının devam ettiğini, ordu ve hükümet arasındaki anlaşmazlık göz önünde bulundurularak  bölgedeki ve ülke içerisindeki başarılarının ardından, kazanan olarak esneklik ve cömertlik göstermek yerine daha katı olduğunu” savundu.

Müzakerelerden duyuracak maalesef yeni bir şeyin bulunmadığını söyleyen Hristofyas ilkeleri takip etmeye, halkın haklarının, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin egemenliği ve bağımsızlığının korunmasına da devam edileceğini ileri sürdü.

Habere göre Hristofyas ayrıca Athens’a; Güney Kıbrıs’a katkılarından dolayı Rum halkının, hükümetinin ve geçmiş hükümetlerin duyduğu minnettarlığı dile getirerek Athens’a “Girne Gemisinin” maketini sundu.