DİSİ, DİKO ve Bağımsız Milletvekili Zaharias Kulias tarafından, Güney Kıbrıs’ta emeklilik yaşının 63’ten 64’e çıkarılması için yasa önerisi hazırlandığı bildirildi.

Alithia gazetesi “64 Yaşına Kadar İş” başlığıyla aktardığı haberde, yasa önerisinin pazartesi günü Meclis Ekonomi Komitesi’nin gündemine alınacağını yazdı.

Gazete, bir diğer yasa önerisinin de poliste emeklilik yaşının 61’den 62’ye yükseltilmesi ile ilgili olduğunu kaydetti.

Haberde, sendikalar ve gençlik örgütlerinin bu yasa önerilerine karşı çıktıkları ve tepki gösterdikleri ifade edildi.

EMEKLİLERE, SOSYAL YARDIM ALANLARA VE “MAHSURLARA” PASKALYA ÖDENEĞİ

Öte yandan Haravgi gazetesi de, Bakanlar Kurulu’nun emeklilere, sosyal yardım ödeneği alanlara ve “mahsurlara” Paskalya ödeneği verilmesini kararlaştırdığını bildirdi.

Habere göre, emeklilere kişi başı 270, “mahsurlara” 150, sosyal yardım ödeneği alanlara da 100 Euro Paskalya ödeneği verilecek.

ELEKTRİK ENERJİSİ TÜKETİM VERGİLERİNE ZAM

Aynı gazete, bir başka haberinde de, elektrik enerjisine uygulanan tüketim vergisine Yenilenebilir Enerji Kaynakları kullanımını teşvik amacıyla zam yapıldığını bildirdi.

Habere göre, birim başına 0,44 sent olarak vergi dün itibarıyla 0,50 sent olarak uygulanmaya başlandı.

AİK 24 SAAT GREVDE

Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, Elektrik İdaresi (AİK) bilimsel kadrosunun, 23 Mart Cuma günü 24 saatlik grev yapacaklarını duyurduklarını yazdı.

Gazete, bilimsel kadronun 26 Mart Pazartesi itibarıyla da ek mesaiye kalmama kararı aldığını kaydederken, bu grevlerin elektrik kesintisi olacağı anlamına gelmediğini yazdı.