KUNDAK, SALDIRI, HIRSIZLIK...

Paskalya yortusunun kutlandığı Güney Kıbrıs’ta son üç gününün olaylı geçtiği, çeşitli bölgelerde kundaklama, kavga, hırsızlık, tecavüz gibi olayların yaşandığı belirtildi.

Simerini gazetesi “Genç Çeteler Şiddet ve Yıkım Tohumları Attı” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, Paskalyanın üç günü boyunca çetelerin “Dirilişin sevgi mesajını” nefret, şiddet ve yıkım mesajına dönüştürdüğünü, etrafa ateş saçtığını yazdı.

Cumartesi gününden düne kadar başrolde gençlerin olduğu birçok suçun işlendiğini yazan gazete, saldırı, kundak, soygun, mülke zarar verme hatta canlı insan yakmaya kadar varacak suçlardan bahsetti.

Haberi iç sayfasında “Suçun Dirilişi” başlığıyla veren gazete, bu üç günde yaşanan suç olaylarını ayrıntılı bir şekilde aktardı.

Habere göre Larnaka’da 19 yaşındaki bir genç, başkalarına saldırdığı için kendisini tutuklamaya çalışan polisin parmağını ısırarak, parça kopardı.

Daha önceden çeşitli suçlardan sabıkası olan14 yaşındaki bir çocuğun da beraberindeki kişilerle çalıntı bir araba kullanırken tespit edildiği,  kendisini durdurmak isteyen polislerden kaçtığı ve daha sonra arabayı ateşe verdiği belirtildi.

Limasol’da bir grup taşlar, sopalar ve şişelerle polise saldırdı. Olayda yaralanan bir polis hastaneye kaldırıldı.

Kimliği belirlenemeyen kişiler, Lefkoşa Rum kesiminde dairesinde kalan yabancı uyruklukluları kundaklama girişiminde bulunarak canlı canlı yakmaya çalıştı. 

Limasol’da bir mağaza, Larnaka’da bir kreş ve çiftlik, Lefkoşa Rum kesiminde de park halindeki iki araba kundaklandı.

Strovolos’da gençler bir ortaokula saldırdı; camları kırdı, molotof  kokteyli attı, bazı sıra ve sandalyeleri orta bahçede yaktı, okulun iki korumasına saldırdı.

57 yaşındaki bir Rum’un evinden 20 bin Euro ve 22 bin 650 Euro’luk mücevher eşyası çalındı.

Limasol’da iki kişi bıçak tehdidiyle bir büfeden para ve çeşitli malzemeler alarak kaçtı. 

Larnaka’da bir kadına tecavüz girişiminde bulunuldu.

Limasol’da 31 ve 28 yaşlarındaki iki kişi uyuşturucu, silah ve patlayıcı bulundurmaktan tutuklandı.  Gazeteye göre 31 yaşındakinin evinde bir tabanca, bir revolver, 4 adet c4 patlayıcı madde, bir miktar plastik patlayıcı madde, tahrip gücü yüksek patlayıcı mekanizma, 16 maytap, patlayıcılarda kullanılan çeşitli malzeme, 74 fişek, 44 gram Hint keneviri, içerisinde Hint keneviri bulunan 12 adet elle sarılmış sigara, iki terazi bulundu.

Avucunda maytap patlayan 31 yaşındaki bir kişinin iki parmağı koptu, yaralı parmaklarının dikilmesi için ameliyata alındı.

Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu ise yapılan vandallıkları kınadı. Bu tür olaylara karşı herhangi bir müsamahanın gösterilemeyeceğini söyleyen Stefanu, bu tür kabul edilmez hareketlerin kınadıklarını belirtti.