DİKO’nun, UNDP tarafından finanse edilen “Economic Interdependence II” ile ilgili konuların Rum Meclisi Kurumlar Komitesinde ele alınmasını istediği belirtildi.

Simerini gazetesi “DİKO, UNDP Konusunu Kaydediyor – Simerini Gazetesinin İfşasının Ardından” başlıklarıyla verdiği haberinde, DİKO’nun, “UNDP tarafından Kıbrıs sorununun çözümünün ekonomik menfaatlerine ilişkin iletişim kampanyasının geliştirilme yarışması yapılması” konusunun Kurumlar Komitesinde tartışmaya açılmasını önerdiğini belirtti.

Öneriye gerekçe olarak “yabancı hükümetler tarafından, buradaki durumda ABD Hükümeti tarafından, finanse edilen örgütler, yabancı ülkeler ve hükümetler tarafından belirlenen tezler lehinde propaganda programları finanse eder ve ileri götürürken, ülkede demokrasinin işleyiş şekline ilişkin ciddi ve önemli soru işaretlerinin ortaya çıkması” gösterildi.

Bu arda gazete geçtiğimiz günlerde bu konuyu ifşa edici bir haber yaptığını anımsattı.

Politis gazetesi de haberinde, proje hakkında bilgi vererek, UNDP tarafından finanse edilen ve KEVE ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) himayesinde ortaya konan (2009 yılında başlayan) “Economic Interpedence” programının ikinci aşamasının söz konusu olduğunu belirtti.